MTV Urheilun tiedot: Huuhkajiin tähtäävä HJK-taituri sai kutsun toiseen maajoukkueeseen

Helsingin Jalkapalloklubin laitapelaaja Kevin Kouassivi-Benissan on MTV Urheilun tietojen mukaan kutsuttu mukaan Togon A-maajoukkueeseen. Hänen ymmärretään olevan avoin mahdollisuudelle edustaa isänsä synnyinmaata, vaikka pitääkin Suomea ensisijaisena tavoitteenaan.

Togon jalkapalloliitto on ollut viime vuosina Kouassivi-Benissaniin aika ajoin yhteydessä, mutta saanut kylmän vastaanoton kyselyilleen.

Nyt 24-vuotias on MTV Urheilun tietojen mukaan kiinnostunut matkustamaan Länsi-Afrikkaan osallistuakseen Togon A-maajoukkueleirille oltuaan aktiivisemmin vuoropuhelussa liiton johdon kanssa.

Kouassivi-Benissanin on määrä istua alas ja käydä konkreettisempia keskusteluita Togon maajoukkuejohdon kanssa seuraavan viikon sisällä ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Togo pelaa 10. syyskuuta Afrikan mestaruuskilpailuiden karsintaottelun Kap Verdeä vastaan. Koska kyseessä on virallinen ottelu, sitoisi siinä pelaaminen Kouassivi-Benissanin käytännössä Togon maajoukkueeseen.

Kouassivi-Benissan on syntynyt ja asunut koko ikänsä Suomessa, mutta hänen isänsä on kotoisin Togosta, jossa hänen isoäitinsä asuu edelleen.

Kouassivi-Benissan on edustanut Suomen poikamaajoukkueita 16-vuotiaiden ikäluokasta ylöspäin. Pikkuhuuhkajissa hän pelasi kolmesti. Kouassivi-Benissan on aiemmin sanonut tavoittelevansa pääsyä Suomen A-maajoukkueeseen.

– Jos kutsu tulee, olen totta kai aina messissä. Se on ollut unelma siitä lähtien, kun pelasin ensimmäisen poikien maaotteluni. Suomen paidassa pelaamisesta tulee aina spesiaali fiilis, ja maajoukkueen viimeaikainen menestys tuo lisäintoa ja -motivaatiota treenaamiseen, jotta pääsisi joskus itsekin mukaan, Kouassivi-Benissan kertoo HJK:n verkkosivuilla.

Kouassivi-Benissan kärsi kauden alussa sitkeästä loukkaantumisesta, joka piti hänet sivussa kesäkuun puolelle saakka. Vastuu on kuitenkin kasvanut tuntuvasti viimeisen kuukauden aikana. Edellisestä kahdeksasta ottelusta seuran oma kasvatti on avannut seitsemän, syöttäen samassa kolme maalia.

Togo teki MM-kisadebyyttinsä Saksassa vuonna 2006, mutta jäi kolmen tappion saattelemana alkulohkoon. Togo on nähty säännöllisemmin Afrikan mestaruuskilpailuissa, joissa sen paras sijoitus oli kahdeksan parhaan joukossa vuonna 2013. Togo on FIFA-rankingissa sijalla 122, Suomi sijalla 55.

HJK-pelaaja törttöili kaksi keltaista kahteen minuuttiin 0:43
Kouassivi-Benissan on tänään sivussa HJK:n kokoonpanosta saatuaan kaksi keltaista korttia edellisessä europelissä.

Lue myös:

    Uusimmat