Pilkku vai ei? Tuomarin toiminta käynnisti raivokkaat Uefa-huudot – HJK ulkona Eurooppa-liigasta

Pilkku vai ei? Niki Mäenpää joutui antautumaan – HJK tappiolla 3:41
Katso: Pilkku vai ei? HJK-maalivahti Niki Mäenpää joutui antautumaan kiistanalaisen ratkaisun jälkeen

Helsingin Jalkapalloklubi on ulkona Eurooppa-liigasta. HJK hävisi kolmannen karsintakierroksen toisen osaottelun Qarabagia vastaan 1–2-lukemin Töölössä torstai-iltana täydellisestä alusta huolimatta.

Hävittyään avausosan Azerbaidžanissa viime viikolla samoin lukemin, jatkaa Qarabag Eurooppa-liigan viimeiselle karsintakierrokselle yhteismaalein 4–2. HJK:n viimeinen oljenkorsi selviytyä lohkovaiheeseen löytyy Konferenssliigan puolelta.

Ottelun avausmaali nähtiin kymmenen minuutin kohdalla, kun HJK hyödynsi Qarabag-maalivahdin höntyilyn ja meni Santeri Hostikan maalilla 1–0-johtoon.

HJK avaa maalihanat! Qarabagilta karmaisevaa höntyilyä 1:13
Katso: HJK avasi maalihanansa Töölössä erikoisen tapahtumasarjan päätteeksi.

Ottelun erotuomari Willy Delajod nousi kuitenkin pelissä suuren huomion keskipisteeksi.

Ensin hän lähetti Kevin Kouassivi-Benissanin suihkuun näyttämällä tälle kahta keltaista korttia kahteen minuuttiin, jonka jälkeen pallo vietiin pilkulle Georgios Kanellopoulosin kaadettua vastustajan rangaistusalueen sisällä. Tural Bayramovin laukaus upposi oikeaan alakulmaan.

HJK-pelaaja törttöili kaksi keltaista kahteen minuuttiin 0:43
Katso: Kaksi rikettä lyhyeen aikaväliin vei HJK:n kymmenelle miehelle.

HJK:sta ei ollut enää sen jälkeen haastamaan Qarabagia. Yassine Benzian viimeisteltyä 2–1-lukemat 56. peliminuutilla, kääntyi keskittyminen takaisin tuomaripeliin.

Toisella puoliajalla HJK sai aikaan kulmapotkun, josta vihellettiin vapaapotku vieraille, kun Qarabagin maalivahti ryntäsi päin omaa pelaajaansa.

Kyseenalainen tilanne hämmensi niin pelaajia, selostajaa kuin HJK:n kannattajiakin. "Uefa, mafia" -huudot raikasivat Bolt Arenan Klubipäädyssä, kun tunteikas ottelu tuli päätökseen.

Tuomarilta kummallista sekoilua – HJK-fanit menettivät malttinsa 1:13
Katso: Tämä tuomarin hämmentävä ratkaisu herätti tunteita

HJK jatkaa tappionsa myötä Konferenssiligan karsintoihin. Helsinkiläisseuran vastustaja ratkaisevassa otteluparissa on romanialainen Farul Constanta.