MTV Tampereella: Kynttilä syttyi rannalla, jonne pienokaisen elämä päättyi: "Miksi näin piti tapahtua?"

MTV Tampereella lapsen surmapaikalla – täällä epäilty rikos tapahtui 1:56

Tampereen Särkijärven rantahiekalle on asetettu pieni kynttilä. Hennosti lepattava liekki muistuttaa pienestä lapsesta, jonka elämä päättyi ennenkuin se oli kunnolla ehtinyt alkaakaan.

Lähialueen asukkaat ovat järkyttyneitä tiedoista, jonka mukaan äidin epäillään murhaneen pienen lapsensa. Tapaus herättää lähialueen asukkaissa lukuisia tuskaisiakin kysymyksiä, mutta vastauksia ei ole.

Pienokainen löydettiin kuolleena rantavedestä Särkijärven Lukonlahdelta lauantaina. Ranta sijaitsee rauhallisella alueella Hervannan ja Hallilan kaupunginosien kupeessa. Alueella on paljon metsää, jota halkovat ulkoilureitit.

Ennen uhrin löytymistä rannalta oli äiti kiidätetty sairaalaan hänen pudottua sillalta, joka ylittää  vilkkaasti liikennöidyn Pyhäjärventien lähellä Hervannan liittymää. Kyseinen silta sijaitsee parin kilometrin päässä lapsen löytöpaikasta. Poliisi ilmoitti heti alkuvaiheessa, että tapahtumat kytkeytyivät toisiinsa.

Katseet kertovat kaiken

MTV Uutiset haastatteli paikallisia asukkaita Särkijärven lähistöllä. Kaikki kertovat olevansa syvästi järkyttyneitä tapauksesta.  

Eräs henkilö toteaa tapauksen tuntuvan erityisen järkyttävältä, kun se on tapahtunut aivan lähellä omaa asuinpaikkaa.

– Aivan hirveää, ei tällaista haluaisi edes ajatellakaan. Hallitukselle lähettäisin sellaisia terveisiä, että jonkilaisia turvaverkostoja tarvittaisiin, jotta tällaisia tapauksia saataisiin estettyä, pohtii puolestaan alueella ulkoilemassa ollut nuorehko nainen.

Rannan luona useat ulkoilijat pysähtyvät hiljaisina ja katsovat pitkään kohti järveä. Kaikki vaikuttavat tietävän, mitä kyseisellä paikalla on tapahtunut vain päivää aikaisemmin. Katseet kertovat kaiken, sanoja ei tarvita.

Aivan rannan tuntumassa seisoskelee perhe lastenrattaineen. Heillä on mukanaan kaksi pientä lasta. Rantahiekkaan on aseteltu yksi kynttilä, johon on juuri sytytetty liekki.

– Halusimme tuoda kynttilän tänne, vaikka emme uhria tunnekaan. Tämä on niin kamalaa. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista, vanhemmat pohtivat.

Perheen äiti toteaa, että tämäntyyppiset tapahtumat ovat erittäin raskasta luettavaa.

– Mutta silti haluan lukea tästäkin, jotta tietäisin, miksi näin on päässyt tapahtumaan, hän huokaa.

Perhe poistuu paikalta. Hetken aikaa rannalla vallitsee täysi luonnon rauha.

Lue myös:

    Uusimmat