Mainos

MTV seuraa: Yhdysvalloissa alkaa huippukokous ydinturvallisuudesta – Niinistö paikalla

Yhdysvalloissa Washingtonissa alkaa tänään kansainvälinen ydinturvahuippukokous, jossa pohditaan erityisesti radioaktiivisten aineiden lähteitä suhteessa terrorismiin. Mukana on myös Suomen presidentti.

Presidentti Barack Obaman isännöimään ydinturvahuippukokoukseen on kutsuttu yli viisikymmentä maata, Suomea edustaa presidentti Sauli Niinistö.

Kahden päivän kokouksessa keskustellaan erityisesti terroristijärjestöjen kasvavasta kiinnostuksesta ydinlaitosten haavoittuvuuteen ja radioaktiivisten aseiden käyttöön terrorismissa.

Asevalvontasuurlähettiläs Klaus Korhonen ulkoministeriöstä kertoo, että syynä painotukseen ovat viimeaikaiset tapahtumat.

– Viimeaikaisten tapahtumien seurauksena on noussut kysymys yleisemmästä terrorisminvastaisesta toiminnasta ja siinä ovat mukana muut radioaktiiviset lähteet.

– Näiden muiden radioaktiivisten lähteiden tuhovoima ei ole samanlainen kuin varsinaisten ydinasemateriaalien, mutta niitä on myös helposti saatavissa ja siinä mielessä ne muodostavat riskin, Korhonen kertoo.

Washingtonin ydinturvallisuuskokousta seuraa paikan päällä myös MTV:n Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mari Karppinen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.