Mainos

Turun terrori-iskun pääepäilty piilotteli sairaalapeiton alla – myöntää puukotukset

2:25

Turun perjantaisen puukkoiskun pääepäilty Abderrahman Mechkah vangittiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta yrityksestä.

Pääepäillyn asianajaja kertoo, että marokkolaismies myöntää henkirikokset ottamatta kantaa rikosnimikkeisiin.  

Hänen asianajajansa Kaarle Gummeruksen mukaan on kuitenkin vielä epäselvää, täyttyykö terrorististen tekojen tunnusmerkistö, sillä oikeuskäytäntöä on asiasta vielä hyvin vähän.

Gummerus kertoo, että toistaiseksi on myös epäselvää, täyttyvätkö terrorisminimikkeet.

– Oikeuskäytäntöä on asiasta vielä hyvin vähän. Vangitsemisistunnossa asiaa ei perusteltu siten, että terrorismirikoksen tunnusmerkistö puolustuksen näkemyksen mukaan täyttyisi, Gummerus sanoo.

Tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Olli Töyräs Keskusrikospoliisista kertoi toimittajille vangitsemisen jälkeen, että epäillyllä oli kaksi teräasetta mukanaan perjantaina.

Töyräs kertoo, että epäilty ei ole puhunut tekojen motiivista. Poliisi ei ota vielä kantaa epäiltyjen tekojen suunnitelmallisuuteen.

– Epäilty on myöntänyt aiheuttaneensa kuolemantapaukset ja puukoniskut.

Poliisi selvittää edelleen sitä, onko epäilty toiminut yksin vai onko häneen vaikutettu tai tekoa tuettu. Poliisi kertoo, että tekijän käyttämät kaksi teräasetta ovat poliisin hallussa.

Töyrään mukaan epäilty on sellaisessa kunnossa, että hänet siirretään tänään Turun yliopistollisesta keskussairaalasta Hämeenlinnan vankisairaalaan, Töyräs kertoo.

Poliisin mukaan tutkinnassa on selvitetty, oliko epäilty huumeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena tekohetkellä, mutta siitä ei ole saatu vielä selvyyttä.

Tutkinnanjohtajan mukaan poliisi selvittää edelleen, ovatko pääepäillyn henkilöllisyys ja ikä ne, jotka hän on ilmoittanut.

Epäilty piiloutui peiton alle

Epäillyn vangitsemisoikeudenkäynti alkoi tänään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Oikeudenkäyntiä seuraa MTV Uutisten rikos- ja oikeustoimittaja Tiia Palmén.

Istunnon aluksi käsittely päätettiin järjestää suljetuin ovin.

Hän osallistui istuntoon videoyhteyden välityksellä sairaalasta käsin. Hänet nähtiin makaamassa sairaalasängyllä ja piilottelemassa peiton alla.

Paikalla on runsaasti median edustajia. Istunto järjestetään käräjäoikeuden turvasalissa. 

Käsittely päätettiin pitää salassa, mutta yleisö sai tilaisuuden kuvata istunnon aluksi.

Käräjäoikeudesta saatujen tietojen mukaan tänään iltapäivällä käsitellään vielä neljän muun epäillyn vangitsemista. Poliisi kertoi, että kuudennen epäillyn kiinni saamiseksi tehdään kansainvälistä yhteistyötä.

Juttua korjattu: STT korjasi uutistaan. Epäilty ei myöntänyt murhia, vaan pelkästään henkirikokset ottamatta kantaa nimikkeisiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.