Mainos

Käräjäoikeus: Kaksi Turun iskun vuoksi vangittuna ollutta miestä vapautettu – ei epäillä enää rikoksista

Poliisi on vapauttanut kaksi Turun joukkopuukotuksen vuoksi vangittuna ollutta miestä, kertoo Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Tälle päivälle alustavasti sovitut vangitsemiskäsittelyt on peruttu.

Poliisin mukaan miehiä ei ole enää syytä epäillä rikoksesta.

18- ja 28-vuotiaat miehet oli vangittu syytä epäillä -perusteella epäiltynä kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta yrityksestä.

Pääepäilty ja toinen mies vangittiin samoista nimikkeistä epäiltyinä mutta vahvemmin perustein eli todennäköisin syin.

Pääepäilty myöntänyt henkirikokset, muut kiistäneet

Käräjäoikeus kertoi eilen, että keskusrikospoliisi on ilmoittanut Turun puukotusiskun pääepäillyn oikean nimen olevan Abderrahman Bouanane. 22-vuotias marokkolaismies esiintyi aiemmin nimellä Abderrahman Mechkah ja ilmoitti viranomaisille syntyneensä 1998, kun hän oikeasti on syntynyt lokakuussa 1994.

Rikoskomisario Olli Töyräs kertoi, että poliisi pitää muiden vangittujen henkilöllisyyttä sellaisena kuin se on aiemmin ilmoitettu.

Vangittujen lisäksi yhdestä epäillystä on tehty kansainvälinen etsintäkuulutus. Häntä ei ollut eiliseen päivään mennessä tavoitettu.

Turun keskustan iskussa toissa perjantaina kuoli kaksi naista. Kahdeksasta haavoittuneesta uhrista kaksi oli eilen vielä sairaalassa vuodeosastolla hoidossa, kertoi Turun yliopistollisen keskussairaalan Tyksin sairaalajohtaja Petri Virolainen.

Pääepäilty on myöntänyt puukottaneensa kymmentä ihmistä. Hän ei ole kuitenkaan myöntänyt, että epäillyt teot olisivat olleet murhia ja niiden yrityksiä. Pääepäillyn asianajaja Kaarle Gummerus myös sanoi viime viikolla, että toistaiseksi on epäselvää, täyttyvätkö terrorisminimikkeet.

Muut epäillyt ovat kiistäneet rikosepäilyt. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.