Mainos

MTV seuraa: Kahdeksan poikaa pelastettu Thaimaan luolasta – viisi odottaa vielä pelastustaan, kun operaatiota jatketaan arviolta 20 tunnin kuluttua

11:03:36

Thaimaassa eilen aloitetun operaation luolassa loukussa olevien poikien ja heidän valmentajansa pelastamiseksi on määrä jatkua tänään. MTV seuraa ja päivittää tapahtuman kulut artikkeliin hetki hetkeltä.

Artikkelin livevideo on uutistoimisto Reutersin lähettämää kuvaa Thaimaasta.

Muuan muassa CNN:n mukaan rankkasateet ovat vaikeuttaneet poikien pelastusoperaatiota. 

Neljä poikaa pelastettiin luolasta eilisen pelastusoperaation myötä. Kaikki pelastetut pojat on viety sairaalaan hoidettavaksi. Tänään maanantaina poikia pelastettiin neljä lisää. Yhteensä luolasta on siis päässyt ulos kahdeksan poikaa.

MTV seurasi poikien pelastusoperaatiota myös eilen. Voit katsoa tiedot sunnuntaisesta liveseuranta-artikkelista täältä:

Seuranta loppuu tältä illalta. Jatkamme seurantaa heti pelastusoperaation alkaessa jälleen huomenna.

Kello 18:13: Kuvernööri kertoi seuraavan pelastusoperaation alkavan noin 20 tunnin päästä. Nyt pelastustiimin on täytettävä luolasto jälleen operaatioon tarvittavilla varusteilla, kuten esimerkiksi happipulloilla.

Jos twiitti ei näy, näet sen täältä.

Kello 18:08: Tiedotustilaisuudessa kerrottiin myös yksityiskohtia pelastettujen poikien tämänhetkisestä terveydentilasta. Pelastustehtävää johtavan kuvernööri Narongsak Osatanakornin mukaan pelastetut pojat eivät ole vielä saaneet toivomaansa thaimaalaista kana-ateriaa, mutta he ovat pystyneet syömään jo esimerkiksi laimennettua puuroa.

Jos twiitti ei näy, näet sen täältä.

Kello 17:50: Tiedotustilaisuudessa on kerrottu tänään pelastettujen neljän pojan saapuneen turvallisesti sairaalaan. Pelastusoperaatio sujui apulaiskomentajan mukaan tasaisesti, ja seuraavan vaiheen onnistuminen riippuu "kaikista olosuhteista". Kunnon kerrotaan olevan "vielä hyvä" niillä viidellä, jotka yhä odottavat ulospääsyä luolasta.

Kello 16:49: Tiedotustilaisuus päivän pelastusoperaatiosta alkaa pian. Kahdeksan pojan on varmistettu pelastuneen jo, mutta tiedostustilaisuudessa selvinnee viimeisten pelaajien ja heidän valmentajansa kohtalo. Tämänhetkisten tietojen mukaan pelastusta jatketaan huomenna.

Jos twiitti ei näy, näet sen täältä.

Kello 16:33: Pelastusoperaatiota johtava Thaimaan laivaston erikoisjoukko on vahvistanut Facebook-tilillään, että kahdeksan poikaa on pelastettu tänään luolastosta. Tämänpäiväisen operaation jatkumiseen ei oteta kantaa.


Jos päivitys ei näy, näet sen täältä.

Kello 16:07: CNN uutisoi, että pelastusoperaatio on keskeytetty tältä päivältä luolan happitasojen tasaamiseksi. Varmistusta tiedolle odotetaan vielä thaimaalaisviranomaisilta. 

Tietojen mukaan loput neljä poikaa ja heidän valmentajansa olisi tarkoitus pelastaa luolasta huomenna.

Kello 15:56: Reutersin lähteet ovat varmistaneet kahdeksannen pojan pelastumisen luolasta. 

Kello 15:23: Epävirallisten tietojen mukaan sukeltajien on nyt määrä pitää taukoa kahdeksannen pelastuksen jälkeen. Luolastossa on yhä neljä jalkapallojoukkueen pelaajaa ja heidän valmentajansa. Pelastusoperaation jatkumisesta ei ole vielä tietoa.

Kello 15:17: Guardianin kirjeenvaihtaja varmistaa seitsemännen pojan saapuneen Chiang Rain sairaalaan.

Jos twiitti ei näy, näet sen täältä.

Kello 15:06: Pelastukseen osallistuneen tanskalaissukeltajan mukaan pojat tuotiin ulos luolasta vahvasti lääkittyinä, kertoo Tanskan yleisradioyhtiö DR. Sukeltaja kertoo poikien saaneen rauhoittavia lääkkeitä, jotteivät he panikoisi pelastusoperaation aikana.

Kello 15:00: Reutersin silminnäkijän mukaan jo kahdeksas poika olisi pelastettu. 

Kello 14:56: Reutersin ja CNN:n mukaan seitsemän poikaa on nyt tuotu ylös luolastosta. Pelastusta odottavat yhä 5 poikaa ja heidän valmentajansa.

Kello 14:41: Reuters vahvistaa myös seitsemännen pojan pelastuneen luolasta.

Kello 14:33: Muun muassa The Guardian on varmistanut kuudennen pojan olevan turvassa luolan ulkopuolella. Poika on toinen tänään pelastettu.

Kello 14.22: Epävirallisten tietojen mukaan sekä kuudes että seitsemäs pelastettu poika olisivat kenttäsairaalassa luolan ulkopuolella.

Kello 14.19: Joidenkin tietojen mukaan seitsemäs poika olisi saatu pelastettua luolasta. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet tietoa. 

Kello 14.18: Thaimaan päääministerin on määrä vierailla pelastuspaikalla kello 18 paikallista aikaa. Hän odottaa kuitenkin etäämmällä Chiang Raissa, jotta ei häiritsisi pelastustöitä. 

Kello 14.10: Epävirallisten tietojen mukaan kuudes poika olisi pelastettu luolasta. Pelastustiimistä on vahvistettu Guardianille, että kuudes poika on saatu ulos luolasta.

Kello 13.48: Uutistoimisto Reuters kertoo, että sunnuntaina pelastetut pojat ovat toipumassa hyvin. Viranomaisten mukaan he ovat hyvässä kunnossa. Pojat ovat olleet nälkäisiä sairaalassa ja toivoneet heti aamulla saavansa paistettua riisiä ja kanaa basilikalla, joka on suosittu thaimaalainen ruoka. 

Kello 13.18: Viranomaiset vahvistavat: Viides poika on pelastettu luolasta 6 tunnin pelastusoperaation jälkeen. Luolassa on edelleen seitsemän poikaa ja heidän valmentajansa. (Reuters) 

Kello 12.54: Kuvatoimistot ovat julkaisseet tuoretta videokuvaa sen jälkeen, kun ensimmäinen poika tuotiin ulos luolasta. Ensimmäinen poika saatiin ulos luolasta noin kello viiden aikaan iltapäivällä paikallista aikaa.

0:59

Reutersin seurantavideolta näkee, kuinka thaimaalaisen sairaalan edustalla poliisi sulkee liikennettä.

​​​​​​​Kello 12.31: Reutersin silminnäkijän mukaan ensimmäinen poika on saatu luolasta ulos.

Kello 11.37: Viranomaisten mukaan luolasta pelastetaan ensin vahvimmat ja terveimmät pojat.

Kello 11.32: Ensimmäisen pelastettavan pojan arvioidaan nousevan luolasta noin viisi tuntia lehdistötilaisuuden jälkeen, Suomen aikaa 15.30–16.30, arvioi The Guardianin kirjeenvaihtaja.

Kello 11.13: Thaimaassa on alkanut tiedotustilaisuus, jossa käydään läpi viimeisimpiä varmistettuja tietoja poikien pelastusoperaatiosta.

Operaation johtajan mukaan pojat ovat kunnossa. Koska pojat ovat saattaneet saada luolasta tartuntavaarallisen infektion, viranomaiset eivät vielä ole varmoja, pääsevätkö pojat tapaamaan vanhempiaan. Pojat saattaisivat nähdä vanhempansa alkuun esimerkiksi lasin lävitse.

Operaation johtajan mukaan pelastusoperaatioon osallistuu tänään enemmän henkilöitä kuin eilen. Pelastusoperaatio jatkui tänään kello 11 aamulla. 

Eilisen päivän sateet eivät Guardianin kirjeenvaihtajan mukaan vaikuttaneet luolan sisällä olevan veden korkeuteen.

Operaation johtajan mukaan pelastettujen poikien nimiä ei tuoda julkisuuteen tällä hetkellä. Tällä tavalla halutaan vähentää niiden vanhempien kärsimystä, joiden pojat ovat vielä sisällä luolassa. 

Mitä pelastusoperaatiossa eilen tapahtui? Katso MTV:n uutislähetys sunnuntailta:

3:10

Kello 11.00:

Aamulla koulussa pidetyssä tiedotustilaisuudessa useiden juniorijalkapalloilijoiden koulun opettaja kertoi medialle, että kun pojat palaavat kouluun, he jatkavat opiskelua erityisessä aikataulussa. Heidän ei tarvitse osallistua kokeeseen, joka heille oli suunniteltu ensi viikolle.

Pojat saavat myös tavata psykiatria henkilökohtaisesti koulussa. Lisäksi poikien koulukavereita on neuvottu puhumaan heille hienotunteiseen sävyyn.

Kello 10.45:

Thaimaan viranomaiset ovat viimein varmistaneet, että pelastusoperaatio on käynnistetty ja sukeltajat ovat siirtyneet luolaan.

Viranomaiset myös vahvistavat tiedon, että samat sukeltajat, jotka osallistuivat eiliseen operaatioon, toteuttavat maanantain pelastusoperaation.

Kello 9.21:

Helikopterin ja ambulanssin on nähty lähestyvän luolan edustaa, kertoo Guardian.

Australialaisen televisiokanavan toimittajan tietojen mukaan päivän pelastusoperaatio on nyt käynnistynyt ja sukeltajat ovat siirtyneet luolaan.

Guardian kertoi aiemmin, että neljän jo luolasta pelastetun pojan vanhemmat pääsevät tapaamaan lapsensa tänään.

He eivät kuitenkaan saa ottaa fyysistä kontaktia heihin, kuten halata tai suukottaa heitä. Kyseessä on varotoimenpide, sillä luolassa pitkään olleet lapset ovat saattaneet altistua vakaville virustaudeille, kuten melioidoosille tai leptospiroosille.

Kello 8.00:

Kuvatoimistot ovat lähettäneet tuoreita valokuvia maanantailta pelastusoperaation alkaessa.

Kello 7.47:

Australialaisen televisiokanavan toimittaja Daniel Sutton kertoi juuri Twitterissä, että hänen saamien tietojen mukaan päivän pelastusoperaatio aiotaan toteuttaa samalla kaavalla kuin päivää aiemmin. Neljä poikaa on tarkoitus tuoda ulos luolasta maanantain aikana.

Kello 7.32:

Thaimaan hallituksen mukaan samat sukeltajat, jotka auttoivat ensimmäiset neljä poikaa ulos luolasta, tulevat toteuttamaan seuraavan operaation. Heillä on paras tuntemus luolan olosuhteista ja siitä, miten pelastus toteutetaan, Thaimaan sisäministeri kertoi maanantaina.

Sukeltajien on ensin tuotava uusia happisäiliöitä vedenalaiselle reitille, mikä voi kestää useita tunteja.

Thaimaan sisäministerin mukaan sunnuntaina pelastetut pojat ovat vahvoja ja turvassa, mutta tarvitsevat yhä lääkärin tutkimuksia.

Kello 7.10:

Pelastusoperaation on määrä jatkua tänään, mutta toistaiseksi sitä ei ole aloitettu. Tällä hetkellä tiedetään, että luolassa on vielä sisällä kahdeksan poikaa.

Medialle on myös kantautunut ristiriitaista tietoa siitä, että valmentaja olisi tuotu ulos luolasta eilisen pelastusoperaation myötä, mutta tätä tietoa ei Guardianin mukaan ole voitu vahvistaa.

Australialaisen televisiokanavan toimittaja kertoi Twitterissä, että tämänhetkisten tietojen mukaan huhu ei ole todenperäinen.

Tämä artikkeli päivittyy päivän mittaan.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja