MTV seurasi: Suomi ehti jo juhlia MM-kultaa! Yhdysvallat voitti lopulta rankkareilla

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue pelasi sunnuntaina Espoossa MM-finaalin USA:ta vastaan. MTV Urheilu seurasi kello 20 alkanutta ottelua.

MM-loppuottelu: USA-Suomi 2-1 rl. (0-0, 1-1, 0-0, 0-0)

Kello 23.21: USA voittaa maailmanmestaruuden voittomaalikilpailun jälkeen.

Kello 23.21: Suomen Susanna Tapani: Torjunta, ei maalia.

Kello 23.20: USA:n Hilary Knight: Räty torjuu, ei maalia.

Kello 23.20: Suomen Petra Nieminen: kiekko karkaa, ei maalia.

Kello 23.19: USA:n Alex Carpenter: Räty torjuu, ei maalia.

Kello 23.19: Suomen Minnamari Tuominen: Maali.

Kello 23.19: USA:n Annie Pankowski: Maali.

Kello 23.18: Suomen Ronja Savolainen: Torjunta.

Kello 23.18: USA:n Amanda Kessel: Maali.

Kello 23.17: Voittomaalikisa alkaa Suomen Michelle Karvisen hyökkäyksellä: Ohi.

80 min: Ottelun jatkoerä päättyy tasatilanteessa 1-1. Ratkaisu haetaan voittomaalikilpailusta.

79. min: Suomi pelaa jatkoerän lopun ylivoimalla neljällä kolmea vastaan.

78.06: Suomi ylivoimalle! USA:n Megan Keller saa 2 min huitomisesta.

77. min: Molemmilta joukkueilta edelleen tarkkaa peliä. USA hallitsee kiekkoa ja Suomi hakee läpiajoja.

75. min: USA kestää alivoiman. Joukkueet jatkavat neljällä neljää vastaan.

73. min: Suomelta vahvaa ylivoimaa.

72. min: Ottelu jatkuu Suomen ylivoimalla neljällä kolmea vsataan.

Kello 23.00: Tuomaristo joutuu edelleen selvittelemään tilannetta.

71.33: USA on saamassa jäähyn samasta tilanteesta.

71.33: Videotarkistuksen tulos: Ei maalia! Ottelu jatkuu.

71.33: Maali! Suomi on voittamassa 2-1, mutta tilanne tarkistetaan vielä videolta. Videolta tarkistetaan sitä, häiritsikö Suomen pelaaja USA-vahti Alex Rigsbyä kiekon mennessä maaliin.

71. min: Petra Nieminen nousee hyökkäykseen ja laukoo. Rigsby torjuu ja aloitus pitkästä aikaa USA-päädystä.

71. min: Noora Räty torjuu jälleen USA:n siniviivavedon.

69. min: Suomi kestää alivoiman. Joukkueet jälleen neljällä neljää vastaan.

69. min: Suomen alivoiman loppuhetkillä USA:lta hurjaa pyöritystä. Vaaralliset tilanteet eivät kuitenkaan johda maaliin asti. Noora Rädyn lisäksi tolppakin on kiekon tiellä.

68. min: USA on erittäin lähellä ratkaisua. Suomen puolustus kuitenkin kestää.

67. min: USA pyörittää ylivoimaa neljällä kolmea vastaan.

66.23: Suomi alivoimalle! Venla Hovi kampituksesta 2 min jäähylle.

65. min: Suomelta vaarallinen tilanne, mutta USA-vahti Rigsby torjuu kiekon eteensä. Maali säilyy.

63. min: USA:n hallinta jatkuu.

62. min: USA:lle on avautua Suomen maalin edessä vaarallinen tilanne, mutta Noora Räty jatkaa hyviä torjuntojaan.

61. min: Jatkoerä alkoi USA:n kiekkohallinnalla. Varovaista peliä.

Kello 22.31: Jatkoerä alkoi! Peli on maalista poikki, neljällä neljää vastaan.

Kello 22.29: Joukkueet saapuvat jälleen jäälle. Jatkoerä alkaa näillä hetkillä.

Kello 22.18: Loppuottelun 20 minuutin jatkoerässä pelataan neljällä neljään vastaan.

Kello 22.15: Ottelun varsinainen peliaika päättyy 1-1-tasatilanteessa. Ottelu jatkuu jatkoerällä.

59 min: USA:lta kovaa painostusta kolmannen erän viimeisellä minuutilla.

55. min: Maalivahti Noora Räty on pitänyt Suomen mukana pelissä. USA on hallinnut kolmannen erän tapahtumia.

52. min: Tasoitusmaalista vastannut Susanna Tapani nousee vasenta laitaa ja laukoo jälleen tulisesti. USA-vahti Rigsby torjuu.

50. min: Tasainen vääntö jatkuu. Kiekko on suurimman osan ajasta Suomen päädyssä, mutta välillä Naisleijonat pääsevät vastahyökkäyksiin.

45. min: Molemmat joukkueet puolustavat tiukasti. USA on hienokseltaan hallinnut tilanteita.

42. min: Ottelun kolmas erä on alkanut tasaisissa merkeissä.

Kello 21.47: Ottelun kolmas erä alkoi!

Kello 21.33: Ottelun toisen erän torjunnat: USA:n Alex Rigsby 9, Suomen Noora Räty 6.

Kello 21.31: Ottelun toinen erä päättyy. Ottelu on tasatilanteessa 1-1.

39.59: Suomi alivoimalle kolmannen erän alkuun. Riikka Sallinen saa 2 min jäähyn koukkaamisesta vain sekunnin ennen eräsummeria.

38.29: Suomi tasoittaa 1-1:een! Petra Nieminen tekee siniviivalla taitavan esityön Sunanna Tapanin osumaan. Tapani laukoo kiekon upeasti yläkulmaan.

36. min: USA:n maalin jälkeen Noora Tulukselle on aueta läpiajon paikka. Veto jää kuitenkin hieman piippuun, ja USA-vahti Rigsby torjuu kiekon.

35.46: Maali! USA menee ottelussa 1-0-johtoon. Annie Pankowskin kuti livahtaa etukulmasta ohi Noora Rädyn.

35. min: USA:lta raivoisa parin minuutin painostushetki. Jälleen Noora Räty pelastaa Suomen useilla upeilla torjunnoillaan ja sulkemalla kiekon lopulta räpyläänsä.

32. min: Pitkästä aikaa USA:n vaarallinen tilanne, mutta Suomen maalivahti Noora Räty koppaa kiekon räpyläänsä.

31. min: Suomelle vaarallinen tilanne. Puolustaja Nelli Laitinen nousee kiekon kanssa kohti maalia, laukaus menee hieman ohi takakulmasta.

30. min: USA saa jälleen tapettua Suomen ylivoiman. Joukkueet täysilukuiset.

28. min: Suomi ylivoimalle! Tulus kaadetaan toistamiseen, ja USA:n Brianna Decker saa 2 min jäähyn kampituksesta.

28. min: Espoon Areenan yleisö reagoi, kun USA:n pelaaja kaataa Noora Tuluksen keskialueella.

26. min: USA-vahti Alex Rigsby joutuu sulkemaan kiekon hanskaansa Suomen hyökkäyksen päätteeksi.

24. min: Avauserässä nähty USA:n hallinta jatkuu jäähyn jälkeen.

23. min: USA selvittää alivoiman. Joukkueet jälleen tasalukuiset.

21. min: Suomi ylivoimalle! Riikka Sallinen kaadetaan hyökkäysalueella. USA:n Danielle Cameranesille kahden minuutin jäähy koukkaamisesta.

Kello 20.55: Ottelun toinen erä alkoi!

Kello 20.42: Avauserän torjunnat USA:n Alex Rigsby 4, Suomen Noora Räty 17. Räty on pitänyt torjunnoillaan Suomen mukana pelissä.

Kello 20.38: Ottelun avauserä päättyy. USA hallitsi avauserää, mutta tilanne on edelleen 0-0.

18. min: Kiekko pomppii jälleen Suomen maalialueella, mutta takaiskuilta vältytään jälleen. Peli on selvästi USA:n hallinnassa.

17. min: Noora Räty esittää jälleen huikeat torjunnat, kun kaksi USA:n pelaajaa pääsee laukomaan lähialueelta.

16. min: Lähellä! Jenni Hiirikoski laukoo laidasta ja USA-vahti Rigsby ei saa kiekkoa haltuunsa. Kiekko pomppaa kuitenkin maalin ohi.

15. min: USA:n maalivahti Alex Rigsby puuttuu pitkästä aikaa peliin.

14. min: Yhdysvallat jatkaa vyörytystään Suomen päädyssä.

12. min: USA:n painostuksen aikana Jenni Hiirikoski menettää mailansa puolustuspäässä, mutta Noora Räty saa kopattua kiekon räpyläänsä.

10. min: Maalivahti Noora Räty on pitänyt Suomea pystyssä. Yhdysvallat vyöryttää hyökkäystään maalille.

9. min: USA on ottanut komennon. Suomi pääsee hetkellisesti hyökkäyspäähän, pitkän USA:n hallinnan jälkeen.

6. min: Noora Räty torjuu ja sulkee kiekon räpyläänsä pienen USA:n painostuksen jälkeen.

5. min: Vaaran paikka Suomen maalilla, kun maalivahti Noora Räty purkaa kiekon maalin takaa ränniin, josta USA:n hyökkääjä Brianna Decker laukoo pienestä kulmasta. Kiekko menee onneksi ohi maalin.

4. min: USA:lta pieni painostus Suomen päädyssä, mutta puolustus hoitaa lopulta kiekon keskialueelle.

3. min: Ottelu on alkanut hyvin tasaisissa merkeissä.

Kello 20.08: Ottelun avauserä alkoi!

Kello 20.06: Joukkueet saapuvat vielä kentälle alkujuhlallisuuksiin.

Kello 20.03: Ottelu pääsee alkamaan hetken kuluttua.

Kello 19.55: Ottelu alkaa noin viiden minuutin päästä.

Kello 19.45: Suomen naiset pelaavat ensimmäistä kertaa MM-loppuottelussa.

Kello 19.40: USA on hallinnut lajia viime vuodet. Yhdysvallat on voittanut kultaa kahdeksasta viimeisestä kymmenestä MM-loppuottelusta.

Kello 19.21: Katso ennakointi illan MM-loppuottelusta:

Kello 19.21: Suomen kentälliset otteluun:

Maalilla: 41 Noora Räty (1 Eveliina Suonpää)