Hallitus kokoontui Säätytalolle neuvottelemaan – Marinin mukaan koronarajoitusten ajoitus onnistui hyvin: "Suomi oli oikea-aikaisesti liikkeellä"

Hallitus kokoontuu säätytalolle – kausityöläisten maahantulosta keskustellaan 2:03
Video: Säätytalolla keskustellaan kausityöläisten maahantulosta.

Hallitus neuvottelee tänään Säätytalossa kello 9.00 alkaen. MTV Uutiset seuraa ministereiden saapumista neuvotteluihin suorassa lähetyksessä.

Hallitus käy tänään jälleen neuvotteluissaan läpi koronaepidemian ajankohtaista tilannetta. Varsinaisia päätöksiä on luvassa lähinnä ulkomaisia kausityöntekijöitä koskevista järjestelyistä koronapandemian oloissa.

Hallitukselta odotetaan lähiaikoina myös esitystä niin sanotusta pakkotestauksesta. Testiin voisi määrätä, jos tulijalla ei ole todistusta hiljattain otetusta testistä tai sairastetusta covid-19-taudista. Hallituksen lähtökohtana on mahdollisimman laaja testaaminen.

9.16: Suora lähetys on päättynyt.

9.14: "Rajaliikenne on vähentynyt valtavan paljon. Ruotsin oma päätös tulee vaikuttamaan siihen, että testaaminen helpottuu. Voisin kuvitella, että matkustaminen vähentyy pohjoisen rajalla. Sen haluan nostaa esille, että meiltä välillä unohtaa se, että tämä kyseinen virus ei ole ensimmäinen, mutta ei myöskään viimeinen. Tällaiset virukset eivät maan päältä katoa varmasti pitkään aikaan", Ohisalo sanoo.

9.10: "On ihan selvää, että rajoitustoimien sosiaaliset vaikutukset lapsiin ja nuoriin näkyvät valitettavasti vaikka omalla alallani. Hallitus kiinnittää näihin valtavan paljon huomiota ja pyritään tekemään kohdennetumpia rajoitustoimia jatkossa", Ohisalo toteaa.

9.08: Sisäministeri Maria Ohisalolta kysytään, oliko keväinen Uudenmaan eristäminen liian kova rajoitustoimenpide: "Keväällä tästä taudista ei tiedetty kovin paljoa. Yleisesti ottaen suomalaiset ovat varmasti kokeneet hyväksi sen, että rajoitustoimia on tehty nopeasti. Totta kai on niin, että perusoikeusrajoituksia tehdään hyvin poikkeuksellisesti, eikä toivottavasti sellaisiin enää päädytä". 

9.06: Pääministeri Marin poistui Säätytaloon.

9.05: Marin kieltää, että hallituksen sisällä olisi kiista kausityöntekijöistä. "Uskon, että saamme aika nopeasti tämän kokonaisuuden käsiteltyä"

9.03: Marin kommentoi, että "me olemme tähän mennessä selvinneet kriisistä kohtuullisesti. Myös johtamisen kokonaisuudessa ja ylipäänsä hallinnossa on paljon kehitettävää, että tulevaisuudessa ollaan paremmin varautuneita tämänkaltaisiin tai erilaisiin kriiseihin.

9.00: "Suomi oli mielestäni oikea-aikaisesti liikkeellä. Suomi otti aika voimkkaita rajoituskeinoja käyttöön jo ennen kuin yhtään kuolemantapausta oli todettu", Marin vastaa toimittajan kysymykseen rajoitusten ajoituksen onnistumisesta.

8.59: "Toinen käsiteltävä asia on Deloitteen selvitys, jonka valtioneuvosto on tilannut. Haluamme olla tulevaisuudessa entistä paremmin varautuneita erilaisiin kriisitilanteisiin. Käymme läpi onnistumia ja epäonnistumisia sekä sitä, mitä tästä voidaan oppia", Marin jatkaa.

8.57: Pääministeri Sanna Marin: "Tänään ei käsitellä rajakokonaisuuta. Siitä on olemassa jo poliittinen sopu. Tänään käsitellään kausityöntekijöitä ja miten voidaan varmistaa työterveellisyys".

8.55: "Kantani on, että kaikki pitää tehdä terveysturvallisuus edellä", toteaa työministeri Tuula Haatainen kausityöläisten tulemisesta Suomeen. 

8.48: Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen kommentoi lyhyesti pakkotestausta: "Toivottavasti saadaan esitys mahdollisimman nopeasti etenemään eduskuntaan ja sitä myöten hyväksyä ja voimaan Suomessa".

Lue myös:

    Uusimmat