MTV seurasi: Supertehokas Fredrik Jensen iski jälleen! Irlanti kaatui tiukan taistelun jälkeen – näin ottelu eteni

MTV seurasi Huuhkajien ottelua Irlantia vastaan reaaliajassa. Toimittaja Ville-Veikko Valta raportoi tapahtumista paikan päältä Olympiastadionilta.

Suomi–Irlanti 1–0

Klo 20.53: On aika päättää myös ottelun liveseuranta. Jatkojuttuja Olympiastadionilta luvassa vielä tänä iltana. Kiitos seurasta!

Klo 20.52: Ottelu päättyy! Suomi voittaa Fredrik Jensen maalilla 1–0!

Klo 20.51: Irlannilla on loppuimassa aika kesken. Suomi on saanut pysäytettyä vieraiden loppurynnistystä.

Klo 20.49: Hradeckyltä uskomaton pelastus! Varmalta maalilta näyttänyt pusku pysähtyy suomalaisvahdin torjuntaan aivan tolpan juuressa. Irlanti jatkaa myllytystään.

Klo 20.47: Ottelun 90. minuutti. Suomi sinnittelee nyt johtoasemassa. Irlanti pitää palloa ja yrittää epätoivoisesta rakennella hyökkäyksiä. Suomalaispelaajat tyytyvät purkamaan palloa.

Klo 20.45: Hradecky pelastaa! Irlanti myllyttää nyt Suomen maalilla, mutta turkulaisvahti on mies paikallaan. Arvokkaita koppeja.

Klo 20.44: Ottelun 86. minuutti. Suomelta kaksi vaihtoa. Jensen pois, Joni Kauko sisään. Myös Raitala pääsee nyt kentälle.

Klo 20.42: Oikea laitapakki Albin Granlund on loukannut itseään. Miestä talutetaan kentän laidalle. Hän ei pysty jatkamaan peliä. Jukka Raitala on tulossa kentälle.

Klo 20.40: Ottelun 81. minuutti. Ote on nyt Irlannilla, joka saa kulmapotkusta jälleen yhden maalintekoyrityksen. Pusku menee Suomen onneksi yli maalin.

Klo 20.38: Pukki vaihtoon! Ei maalia tänäänkään, mutta muuten kelpo peli tähtihyökkääjältä. Tilalle Joel Pohjanpalo.

Klo 20.37: Irlanti on herännyt hieman taistelemaan. Se on saanut hyökkäyksiä Suomen päätyyn kohtalaisen vaivattomasti. Paulus Arajuuren johdolla puolustus on kuitenkin toistaiseksi onnistunut selvittämään tilanteet.

Nyt vierasjoukkue saa vapaapotkun vaarallisesta paikasta!

Klo 20.33: Glen Kamara otetaan vaihtoon. Rasmus Schüller korvaa hänet keskikentällä.

Ennen Suomen vaihtoa Irlannilla on vaarallinen maalipaikka, kun Aaron Connolly pääsee laukomaan. Lukas Hradecky torjuu laiturin vedon komeasti.

Klo 20.30: Suomi on saanut johtomaalista valtavan piristysruiskeen. Irlanti on puolestaan erittäin lannistuneen oloinen. Glen Kamara ja Robert Taylor viihdyttävät kotiyleisöä pallotaituruudellaan.

Klo 20.24: Maali! Suomi siirtyy johtoon Fredrik Jensen osumalla 67. minuutilla!

Teemu Pukki tekee osumaan mahtava esityön prässäämällä pallon Irlannin puolustukselta maalipotkutilanteessa. Kotkalaisen tarjoilu maalin eteen päätyy flipperinä lopulta Jensenille, joka saa lopulta ampua paluupallon tyhjiin.

Klo 20.21: Karmeaa sekoilua Suomen puolustuksessa. Pallo päätyy suomalaisten myötävaikutuksesta Jeff Hendrickille, joka nostaa ylärimaan. Maali kuitenkin varjeltuu.

Klo 20.18: Suomelta hyvä vastaisku. Teemu Pukki kuljettaa rankkarialueen sisälle ja tarjoaa poikittaissyötön Ilmari Niskaselle. Hänen vetonsa blokataan. Kulmapotkusta ei aiheudu suurta harmia Irlannin puolustukselle.

Klo 20.15: Teemu Pukille pelataan pallo hyvään paikkaan rangaistusalueella. Pienten harhautusten jälkeen Pukki päättää syöttää. Pallo ei löydä omia, kunnes se kimpoaa Kamaralle. Hänen vetonsa blokataan.

Irlanti on vetäytynyt omalle kenttäpuoliskolleen ja kyttää nyt vastaiskuja. Stephen Kenny on siis luovuttanut Markku Kanervan ryhmälle pallonhallinnan.

Klo 20.11: Irlanti tekee vaihdon. Kymppipaita Robbie Brady kirmaa kentälle.

Klo 20.09: Suomen pelissä tuntuu auenneen jokin lukko. Hyökkäyksissä on enemmän rohkeutta ja riskinottoa. Kamara, Taylor ja Sparv ovat saaneet otetta keskikentällä.

Klo 20.06: Glen Kamara on jälleen ollut Suomen paras pelaaja. Hänen lähes kaikki pelitekonsa keskikentällä ovat olleet onnistuneita.

Klo 20.03: Toinen puoliaika on käynnissä. Saa nähdä, piristääkö Niskasen sisääntulo Suomen hyökkäypelaamista.

Klo 20.02: Suomi tekee tauolla yhden vaihdon. Pyry Soiri vaihtoon, kentälle Ilmari Niskanen. Oikea laituri siis vaihtuu.

Klo 19.45: Puoliaika päättyy 0–0-lukemiin.

Klo 19.43: Ottelun 44. minuutti. Teemu Pukki on erittäin lähellä maalia! Loistava tempokuljetus päättyy matalaan laukaukseen, joka räpsähtää sivuverkkoon. Mutta tolpan väärällä puolella.

Klo 19.41: Glen Kamara käynnistää hyvän vastaiskun ja lähettää Fredrik Jensenin juoksuun. Robert Taylor tarjoaa Jensenille paikkaa läpisytöttöön, mutta tämä päättää kuitenkin hakea toisesta aallosta Kamaran. Hyökkäys kuivuu hitaasti kasaan.

Hetkeä myöhemmin Jensen ottaa keltaisen kortin myöhästyneestä taklauksesta.

Klo 19.37: Teemu Pukille avautuu maalipaikka! Pyry Soiri ja Robert Taylor järkkääväät Pukin hienosti paikkaan Irlannin rangaistualueen sisällä. Kotkalaisen veto menee kuitenkin pienestä kulmasta ohi takatolpasta.

Klo 19.35: Irlannille pientä tilanteenpoikasta vapaapotkun jälkeen. Lupaavasti alkanut hyökkäys kuitenkin valuu hukkaan harhasyötön jälkeen.

Klo 19.33: Ottelun 34. minuutti. Robert Taylor haastaa Irlannin rangaistualueen sisällä ja pujottelee kahden pelaajan välistä. Boksissa on kuitenkin liikaa puolustajia, ja Irlannin toppari siivoaa pallon kauas toiselle kenttäpuoliskolle.

Klo 19.27: Irlanti ei saa vapaapotkusta mitään järkevää aikaiseksi. Pallo jälleen Suoen hallussa.

Huuhkajien vasen laita on toiminut hyökkäyssuuntaan toistaiseksi paremmin kuin oikea. Uronen ja Robert Taylor ovat olleet hyvässä vireessä.

Hyökkäyksessä Fredrik Jensen on osallistunut mukavasti hyökkäyksien rakenteluvaiheeseen.

Klo 19.26: Ottelun 26. minuutti. Tim Sparv pysäyttää tylysti Aaron Connollyn vastahyökkäyksen taklauksellaan. Suomalainen osuu palloon mutta kolhaisee myös irlantilaislaituria. Vapaapotku Irlannille.

Klo 19.23: Jälleen lupaava hyökkäys Suomelta. Teemu Pukki pääsee laukomaan vasemmalla jalalla rankkarialueen takaa. Ottelun ensimmäinen kulma Suomelle.

Kulmapotkusta ei kuitenkaan seuraa mitään ihmeempää.

Klo 19.20: Suomi yrittää jälleen epätoivoisesti päästä Irlannin prässin ohi hyökkäykseen. Vaikeaa on. Toivion pitkä pallo leijailee maalivahdille asti.

Klo 19.16: Huuhkajilta ensimmäinen laukaus maalia kohti! Loistava hyökkäys päättyy Albin Granlundin tarjoiluun ja Glen Kamaran vetoon rangaistusalueen takaa.

Ennen Granlundin syöttöä Teemu Pukki, Jere Uronen ja Fredrik Jensen pelaavat kauniisti yhteen. Harmittavasti Kamaran veto suuntautuu liian keskelle Irlannin maalia.

Klo 19.13: Fredrik Jensen on päästä vetopaikkaan, mutta kompastuu omia aikojaan Irlannin rangaistusalueen ulkopuolella.

Klo 19.11: Suomen pelinrakentelu tökkii edelleen. Irlanti antaa painetta korkealla prässillä, joka on toistaiseksi toiminut. Etenkään pallovarmalle Joona Toiviolle ei anneta tilaa pallon kanssa.

Samassa Irlanti saa luotua vaarallisen tilanteen Suomen rangaistusalueen sisällä. Puolustus kuitenkin selvittää.

Klo 19.07: Suomi on saanut palloa hieman paremmin koukkuun. Peli on silti rikkonaista puolin ja toisin.

Klo 19.04: Irlanti ottaa peliä hieman haltuunsa. Suomella on aluksi vaikeuksia saada pelinrakenteluaan käyntiin. Vastaiskusta ja Pyry Soirin tempokuljetuksesta aukeaa kuitenkin lupaava hyökkäys. Se tyssää harhasyöttöön.

Klo 19.01: Fredrik Jensen on maassa. Hyökkääjä saa tärskyn irlantilaispuolustukselta heti ottelun alussa. Onnekseen hän pystyy kuitenkin jatkamaan ottelua.

Klo 18.59: Kansallislaulut on nyt soitettu pois alta. Nyt pikainen teikkaus, ja ottelu voi alkaa!

Klo 18.53: Kaikki alkaa olla valmista ottelun alkuun. Yleisöäkin on löytänyt Olympiastadionin lehtereille jo mukavasti. Se antaa aplodit, kun joukkueet astelevat nurmelle.

Klo 18.06: Irlannin avauskokoonpanossa on pikaisen vilkaisun perusteella kahdeksan pelaajaa Englannin Valioliigasta.

Tässä mielessä puheet Suomen suosikkiasemasta asettuvat kyseenalaiseksi, mutta joukkueiden lähihistorian perusteella väite on myös hyvinkin perusteltavissa. Paperilla ei voiteta otteluita.

Klo 17.43: Päävalmentaja Markku Kanerva on valinnut Irlantia vastaan peliryhmityksen 4–4–2. Vierasottelussa Dublinissa Suomi haki voiton ryhmityksellä 3–5–2.

4–4–2 oli Suomen muoto myös Bulgariaa vastaan sunnuntaina otetussa 2–0-voitossa.

Suomen avauskokoonpanossa nähdään muutos oikealla laidalla ja hyökkäyksessä. Supervaihtomies Fredrik Jensen saa mahdollisuuden aloittaa ottelun. Joel Pohjanpalo jää penkille.

Oikeana pakkina aloittaa Jukka Raitalan sijaan Albin Granlund. Oikeana laiturina puolestaan viilettää Pyry Soiri, kun Ilmari Niskanen putoaa penkille.