Huuhkajat väläytteli, Tanskalta musertava isku toisella puoliajalla – näin Tanska-peli eteni

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue eli Huuhkajat kohtasi sunnuntaina EM-karsintojen kotiottelussa huippumaa Tanskan. Suomi väläytteli avausjaksolla, mutta Tanska nappasi voiton Pierre-Emile Höjbjerdin ainokaisella. MTV Urheilu seurasi ottelun tapahtumia hetki hetkeltä.

Lopputulos, jalkapallon EM-karsinnat: Suomi–Tanska 0–1 (0–0):

Lopputulos: Pilli soi ja Tanska hakee Helsingistä 1–0-voiton. Pierre-Emile Höjbjergin ainokainen ratkaisuna. Suomi väläytteli ensimmäisellä jaksolla. Sen jälkeen Tanska oli selkeästi vahvempi.

95. min: Suomelle vielä viimeinen mahdollisuus kulmapotkusta. Jopa maalivahti Lukas Hradecky nousee ylös.

93. min: Suomella vaarallisen oloinen yritys, mutta Pohjanpalo on niukasti paitsiossa.

90. min: Neljä minuuttia lisäaikaa. Suomi pallossa, mutta Tanska puolustaa tiiviisti.

86. min. MAALI! Tanska, 0–1. Valioliiga-seura Tottenham Spursin keskikenttäpelaaja Pierre-Emile Höjbjerg tykittää kaukolaukauksen verkon perukoille. Musertava takaisku kotijoukkueelle.

85. min: Källman pois ja Taylor sisään. Taylor ottaa paikkansa Suomen hyökkäyksen oikealta laidalta.

83. min: Suomi virittelee myös omaa vaihtoaan. Inter Milanin hyökkääjä Robert Taylor pääsemässä kehiin.

80. min: Tanskalta lisää vaihtoja, kentälle AC Milanin toppari Simon Kjaer ja Bolognan hyökkääjä Victor Kristansen. Pois Rasmus Kristensen ja Andreas Skov Olsen.

79. min: Nyt puolestaan Huuhkajien vaihtomies Pohjanpalolle kortti, kun hän osuu puskutilanteessa Tanskan Delaneyä päähän.

78. min: Huuhkajien apuvalmentaja Mika Nurmela kuittaa purnaamisesta keltaisen kortin. Tanska ei pysty kuitenkaan hyödyntämään vapaapotkuaan.

76. min: Tanskan vaarallinen yrittäjä Norgaard vaihtoon, Thomas Delaney tilalle.

75. min: Tanskan Norgaardilta vaarallinen kaukokuti ja Hradeckyllä vaikeuksia. Vieraiden avausmaali lähellä.

73. min: Tanskan tuoreelle vaihtomiehelle Poulsenille varoitus. Tanskalainen repii Benjamin Källmanin kentän pintaan.

71. min: Suomelta jopa pieni pallonhallintajakso. Sen jälkeen Tanska ottaa taas hallintaa haltuunsa.

67. min: Tanskalta vaihto, kun Wind otetaan pois ja RB Leipzigin Yussuf Poulsen hyppää kehiin.

65. min: Tanska rakentelee Christian Eriksenin kautta laatupaikan. Jonas Wind pääsee kokeilemaan, mutta Suomen puolustus ehtii eteen.

61. min: Tanskan Norgaardille keltainen kortti, kun hän repii Pukin nurin. Suomelta triplavaihto, kun Pohjanpalo, Antman ja Soiri sisään, Pukki, Schüller ja Alho pois.

Eli Suomella nyt hyökkäyksessä Källman, Pohjanpalo ja Antman. Keskellä Kairinen ja Kamara. Soiri oikeana laitapakkina.

59. min: Suomi virittelee triplavaihtoa. Joel Pohjanpalo, Oliver Antman ja Pyry Soiri tulossa sisään.

57. min: Ei meinaa nyt saada Suomen ylimmät pelaajat tarpeeksi tukea toisesta aallosta. Toki, tämä johtaa automaattisesti suurempaan riskikynnykseen.

54. min: Pukki karkaa oikeasta laidasta puolittain läpi. Ketään ei ole kuitenkaan mukana ja Pukin syöttöyritys päätyy harakoille.

53. min: Nyt puolestaan Jere Uroselle kortti. Uronen liukuu myöhässä tilanteeseen ja osuu Tanskan Christian Norgaardia jaloille.

50. min: Erikseniltä hyvin laadukas yritys, Hradeckyltä mieletön venytys. 

49. min: Tanskalle vaarallisesta paikasta vapaapotku, kun pallo osuu Robert Ivanovin käteen. Lukas Hradeckyltä huipputorjunta! Tanskalla kova paine päällä.

47. min: Hojlund asteli Jesper Lindströmin tilalle kehiin. Hojlund nyt hyökkäyksen keskellä, Jonas Wind siirtyy laitaan.

Kello 20.05: Toinen puoliaika käyntiin.

Kello 20.04: Suomelta ei vaihtoja puoliajalla. Tanska sen sijaan tekee kovan liikkeen, kun Manchester Unitedin hyökkääjä Huuhkajia alkuvuodesta kolmella maalilla kurittanut Rasmus Hojlund hyppää kehiin. 

Kello 20.02: Samaa toki voi sanoa Tanskasta, jonka vaihtopelaajien joukossa ovat Manchester Unitedin tuore tähtihankinta Rasmus Hojlund, Martin Braithwaite (Espanyol), Simon Kjaer (AC Milan) ja Yussuf Poulsen (RB Leipzig).

Kello 20.00: Suomella on varsin mukavasti voimaa myös penkillä, missä vuoroaan odottelevat muun muassa Joel Pohjanpalo, Oliver Antman ja tuoreeltaan Lionel Messin rinnalla viilettänyt Robert Taylor. Saa nähdä miten heitä tuodaan mukaan kehiin.

Puoliaika: Tanska piti enemmän palloa, mutta Suomelle vaarallisemmat paikat. 0–0. Suomelle pikkuisen lisää laatua vastahyökkäyksiin ja tämä peli on aivan voitettavissa.

Pallonhallinta: Suomi 38% – 62%, maaliodottama: Suomi 0,09 – Tanska 0,16.

46. min: Suomelle taas lupaavan oloinen vastahyökkäys, joka kuihtuu kuitenkin totaalisesti Teemu Pukin haltuun.

43. min: Ei meinaa päästä Tanska ytimeen, eli A-sektoriin. Suomi puolustaa vahvasti.

39. min: Tanskalta vaarallisen oloinen keskitys, Ivanov syöksyy väliin. Suomi selvittää helposti Tanskan kulmapotkun.

36. min: Pukille heitellään nyt varsin lupaavia juoksupalloja. Tällä kertaa MLS-seura Minnesota Unitedin hyökkääjä ei ihan ehdi yritykseen mukaan.

31. min: Teemu Pukki karkaa Glen Kamaran vapautuksen jälkeen puolittaiseen läpiajoon. Viimeistely-yritys jää kuitenkin FC Barcelonan puolustajan Andreas Christensenin blokkiin.

27. min: Tanska hallitsee palloa, mutta Suomi on osoittanut vaarallisuutensa vastaiskuissa. Avausmaali odottaa yhä itseään.

23. min: Benjamin Källman väläyttelee vauhtiaan oikealta laidalta. Tanskan maalivahdilla Kasper Schmeichelilla tekemistä Tammisaaren biisonin kanssa.

19. min: Suomen avaintoppari Robert Ivanov rikkoo Tanskan hyökkääjä Jonas Windia rangaistusalueen läheisyydessä. Ivanoville keltainen kortti.

Hradecky selvittää Christian Eriksenin vapaapotkuyrityksen.

15. min: Tanskan laitahyökkääjä Andreas Skov Olsen kokeilee vaarallisesti ja Lukas Hradecky saa venyä huipputorjuntaan. Suomi selvittää tämänjälkeisen kulman.

12. min: Suomelle inhottava takaisku, kun Ilmari Niskanen loukkaantuu heti pelin alkuhetkillä. Niskasella ylävartalovamma. Hänen tilalleen kentälle astelee Huuhkajien pitkäaikainen luottopelaaja Jere Uronen.

10. min: Huuhkajilta pieniä väläytyksiä. Nopeita palloja keskustaan ja tontin poikasta. Ei kuitenkaan sikaria eli pussia eli naulausta eli ujutusta eli häkkejä eli maaleja.

8. min: Suomelta ensimmäinen hyökkäyksen puolikas ja yritys. Kamara jakaa nopeasti Pukille, joka ei pääse kuitenkaan kunnolla etenemään. Pientä hallintaa valkopaidoille.

6. min: Tanskalla heti ote hallinnasta.

4. min: Tanskalta ensimmäiset murtautumisyritykset Manchester Unitedin huippunimen Christian Eriksenin kautta. Suomen linja pitää.

Kello 19.02: Tupa täynnä. Avausvihellys. Sitten mennään.

----------------------------------------------------------------------------------------

Kello 18.59: Kaikki valmista. Ottelun alla vielä hiljainen hetki Marokon maanjäristyksen uhrien muistoksi.

Kello 18.55: Joukkueet astelevat estradille. Suomi valkopaidoissa, Tanska punaisissa.

Kello 18.52: Huuhkajat-live Helsingin olympiastadionilta:

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtaa EM-karsinnoissa loppuunmyydyllä Helsingin Olympiastadionilla Tanskan 6:33

Kello 18.50: Helsingin olympiastadion täyttyy hyvää vauhtia. Tanskalaisfaneja on saapunut varsin mukavasti paikalle. Heillä punainen kulmaus hallussa.

– Noin 1600 tanskalaiskannattajaa pitää katsomonosassaan hurjaa meteliä. Suomella täysi työ vastata vieraiden haasteeseen myös katsomon puolella, MTV Urheilun toimittaja Anssi Shemeikka kuvailee.

Kello 18.47: Suomen saldo viidestä EM-karsintaottelusta on neljä voittoa ja yksi tappio. Pisteitä 12 ja maaliero 11–3.

Tulokset tähän mennessä: 23.3. Tanska–Suomi 3–1, 26.3. Pohjois-Irlanti–Suomi 0–1, 16.6. Suomi–Slovenia 2–0, 19.6. Suomi–San Marino 6–0, 7.9. Kazakstan–Suomi 0–1.

Kello 18.42: Huuhkajat saapuu illan huippukoitokseen voitto allaan. Suomen sankarina Kazakstan-ottelussa toimivat Oliver Antman ja Benjamin Källman.

Kello 18.39: Huuhkajat koki sunnuntain Tanska-ottelun alla takaiskun, kun laitahyökkääjä Daniel Håkans ei ole ollenkaan mukana. Håkans, 22, paukutti kesällä hattutempun San Marinon verkkoon.

Kello 18.35: Suomea vastaan Tanskan hyökkäystä johtaa Jonas Wind, 24, joka on nakuttanut alkukaudella Bundesliigassa jo neljä maalia. Wind edustaa seurajoukkuetasolla Wolfsburgia.

Kello 18.31: Hojlund, 20, kärsi kesällä selkävammasta. Hojlund pelasi 33 minuuttia, kun Tanska kaatoi torstaina kotiottelussa San Marinon 4–0.

Kello 18.28: Tanskan avauksessa iso uutinen on se, että alkuvuodesta Huuhkajia vastaan hattutempun nakuttanut Rasmus Hojlund (Manchester United) ei ole avauksessa. Tanskalla laatua kuitenkin riittää. Vaikka Hojlund on penkillä, avauksesta löytyy sellaisia nimiä kuten Christian Eriksen (Manchester United), Pierre-Emile Hojbjerg (Tottenham Spurs), Andreas Christensen (FC Barcelona) ja Kasper Schmeichel (Anderlecht).

Tanskan avaus:

Kello 18.25: Suomen avaus Tanska-ottelussa:

Hradecky; Niskanen, Peltola, Ivanov, Hoskonen, Alho; Kamara, Schüller, Kairinen; Källman, Pukki

Kello 18.24: Tervetuloa jalkapallon EM-karsintojen Suomen ja Tanskan taiston liveseurannan pariin. Illan kamppailu käynnistyy kello 19. Tätä ennen esittelyssä niin molempien joukkueiden avauskokoonpanot kuin lähtökohdat päivän huippunäytökseen.

Lue myös:

    Uusimmat