Asikkalan taksikuskin henkirikosta tutkitaan murhana – epäiltynä parikymppinen mies

19-vuotias uhri oli ottanut 24-vuotiaan miehen taksinsa kyytiin Lahdessa – tämä Asikkalan taksisurmasta nyt tiedetään 3:28
Nuoren taksikuskin surmasta epäilty määrättiin tutkintavankeuteen – tämä tapauksesta tiedetään. Haastattelussa tapauksen tutkinnanjohtaja.

Poliisi tutkii Asikkalassa viikonloppuna tapahtuneeksi epäiltyä henkirikosta murhana. Teosta epäillään vuonna 1998 syntynyttä miestä. Mies asuu Vääksyssä. 

Henkirikosepäily tuli julki eilen. Poliisi kertoi ottaneensa kiinni henkilön ja kuulustelleensa tätä. 

MTV Uutisten tietojen mukaan poliisi epäilee teosta vuonna 1998 syntynyttä miestä. Poliisi aikoo vaatia miestä vangittavaksi murhasta epäiltynä käräjäoikeudessa huomenna. 

Käräjäoikeuteen välitettyjen tietojen mukaan poliisi epäilee henkirikoksen tapahtuneen elokuun 20. päivä, eli viime lauantaina. Miehen vangitsemisasiaa tullaan käsittelemään Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa huomenna.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Kiiskinen kertoo, että poliisi tiedottaa tapauksesta mahdollisesti lisää vangitsemisistunnon jälkeen. Nyt Kiiskinen ei vastaa tapausta koskeviin jatkokysymyksiin eikä kommentoi esimerkiksi epäillyn rikoksen tapahtumapaikkaa, uhria tai muita tutkimuksissa selvinneitä asioita.

Kiiskinen ei kommentoi myöskään, miksi poliisi tutkii tapausta murhana. Rikoslain mukaan murha on tahallinen henkirikos, joka tehdään vakaasti harkiten, erityisen raa'alla tai julmalla tavalla tai vakavaa yleistä vaaraa aiheuttaen.

Kiiskinen kuitenkin kertoo, että poliisi tekee parhaillaan tutkimuksia Lahden ja Asikkalan alueilla laajemmin. Hän ei suostu tarkentamaan, mitä tällä tarkoittaa.

Henkirikoksen uhri on MTV Uutisten tietojen mukaan taksinkuljettaja. Iltalehden aiemmin julkaiseman tiedon mukaan uhri on parikymppinen nainen. Kiiskinen ei kommentoi näitä tietoja.

Henkirikoksesta epäillyllä miehellä ei ole MTV Uutisten selvityksen mukaan aiempaa rikostaustaa. 

Juttua päivitetty 22.8. kello 13.07 tutkinnanjohtajan kommenteilla.

Taksinkuljettajan epäilty surma: Mökkiläinen kertoo nähneensä taksin pysäköityneenä hiekkakuopille – tältä paikalla näyttää 0:31
MTV Uutiset vieraili eilen Asikkalassa. Mökkiläinen kertoi nähneensä taksin pysäköitynä syrjäisellä hiekkakuopalla.

Lue myös:

    Uusimmat