MTV seuraa Puotilan ampumisen oikeudenkäyntiä – uhrin omainen huusi heti alkuun: "V***n huoranpenikka, v***n paska!"

MTV oikeudessa: Puotilan ampumisen oikeudenkäynti alkaa tänään – uhrin puoliso huusi heti alkuun: "Vi*un huoranpenikka, vi*un paska!" 0:52
Katso video: Uhrin omainen huusi epäillylle heti Puotilan ampumisen oikeudenkäynnin alussa.

Helsingin käräjäoikeus alkaa käsitellä keskiviikkoaamuna Helsingin Puotilassa marraskuussa tapahtunutta ampumista. Syyttäjä vaatii epäillylle elinkautista vankeutta murhasta.

MTV uutiset seuraa oikeudenkäyntiä paikan päällä. Oikeudenkäynti alkoi erittäin vauhdikkaasti, kun murhasta syytetty mies tuotiin salin takaosasta sisälle saliin.

– Vitun huoranpenikka, vitun paska, uhrin omainen karjui epäillylle.

Tuomari puuttui tilanteeseen useita kertoja ja uhkasi heittää naisen ulos salista, jos hän ei lopeta huutamista. 

Oikeudenkäyntiä on turvaamassa useita poliiseja.

Uhkailu syynä aseen hankkimiseen

Syyttäjä uskoo, että 55-vuotias mies ampui vuonna 1988 syntyneen miehen kadulle iltapäivällä 23. marraskuuta. Uhri kuoli tapahtumapaikalle, ja myös epäilty otettiin paikalta kiinni.

Syyttäjän mukaan epäilty ampui kaksi laukausta uhriin, ensimmäinen rintaan osunut laukaus oli hengenvaarallinen ja toinen selkään ammuttu laukaus aiheutti kudosvammoja, jotka eivät kuitenkaan olleet hengenvaarallisia.

Syyttäjän mukaan henkirikoksen motiivi oli ampujaan kuukausien ajan kohdistunut kiristys ja väkivallalla uhkailu. Poliisi oli tietoinen 55-vuotiaaseen kohdistuneesta uhasta ja oli yhteydessä mieheen.

Mies hankki syyskuun alussa ampuma-aseen uhkailun takia. Marraskuun tapahtumia ennen mies lähetti syyttäjän mukaan poliisille viestin, jossa kertoi tapaamisesta toisen kiristäjän kanssa Puotilassa.

Syytäjän mukaan mies lähetti viestin kuitenkin sellaiseen poliisin yhteysnumeroon, jonka haltijan hän tiesi olevan lomalla. Syyttäjä katsoo, että mies halusi antaa poliisille vaikutelman, että oli ilmoittanut poliisille tapaamisesta.

Ampuja kiistää murhan

Murhasta syytetty mies kiistää syytteen murhasta. Hän kuitenkin myöntää aiheuttaneensa uhrin kuoleman hätävarjelun liioitteluna.

Asian käsittelylle Helsingin käräjäoikeudessa on varattu kolme päivää. Syyttäjän mukaan samassa oikeudenkäynnissä käsitellään myös ampujaan aiemmin kohdistunutta epäiltyä pitkäkestoista, kiristystyyppistä rikosta, jolla on todennäköisin syin liittymä epäiltyyn murhaan.

Poliisin esitutkinnan perusteella kahden ihmisen epäillään kiristäneen ampujaa useita kuukausia uhkailemalla ja lievällä väkivallalla. Toinen näistä on ampumisessa kuollut mies ja toinen rikollisjengi United Brotherhoodiin kytkeytyvä mies.

Keskiviikkona syyttäjän oli tarkoitus lukea syytteet myös UB-kytkyiselle toiselle kiristäjälle, mutta tämä ei saapunut oikeuteen.

Jutun päivittäminen lopetettu kello 16.44. Juttua korjattu kello 10.24 huutelijan henkilöllisyyden osalta. Kello 14.54 korjattu myös videon kuvatekstiä.

Lue myös:

    Uusimmat