MTV:n uusi toimitusjohtaja on valittu – musiikkialan pioneeri puikkoihin

MTV Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Universal Music Finland & Balticin toimitusjohtaja Jarkko Nordlund.

Viihdealan ja maksutelevisio-liiketoiminnan osaaja Nordlund aloittaa tehtävässään tammikuussa 2016.

MTV on keväästä lähtien etsinyt yhtiön johtoon uudenlaista osaamista, jonka avulla yksi Suomen johtavista kaupallisista medioista vahvistaa asemaansa digitaalisessa mediamarkkinassa.

MTV:n omistavan mediakonserni Bonnierin Broadcasting-liiketoiminta-alueen johtaja Casten Almqvistillä on vahva visio siitä, mitä musiikkipuolella viime vuodet vaikuttanut viihdealan ammattilainen Jarkko Nordlund tuo tullessaan MTV:lle.

– Pohjoismaisen musiikki- ja maksutelevisioalan pioneerina Jarkko Nordlund tietää, mitä digitaalinen transformaatio on. Jarkon johtamiskokemus liiketoiminnan uudistamisesta tuo oikeanlaista draivia MTV:n yrityskulttuuriin ja varmistaa, että tarvittava muutos tapahtuu tiiviissä yhteistyössä MTV:n henkilökunnan, kuluttajien ja mainostaja-asiakkaiden kanssa, Casten Almqvist sanoo.

Suomen mainosmarkkinat ja media-ala ovat haastavassa taloudellisessa tilanteessa, mikä pakottaa koko alan muokkaamaan toimintamallejaan uudelleen.

Nordlundilla on musiikkibisneksen uudistamisen lisäksi 10 vuoden kokemus suomalaisen maksutelevisioliiketoiminnan rakentamisesta Viasat Finlandin ja Canal +:n toimitusjohtajana.

Nordlund kertoo olevansa valtavan innostunut uudesta tehtävästään.

– MTV:llä on upea historia ilmiöiden luomisessa ja uutisten kehittämisessä ja olen valtavan innostunut siitä, että pääsen mukaan pitämään huolta siitä, että jatkossakin syntyy laajoja kohderyhmiä puhuttelevia hittejä ja kestosuosikkeja. MTV:n vahva yhteys suomalaisiin kuluttajiin hyödyttää myös mainostajiamme, Nordlund sanoo.

MTV:n toimitusjohtajana toimii vuoden loppuun Jani Koskinen, joka siirtyy vuoden alusta yhtiön varatoimitusjohtajaksi vastaamaan yhtiön strategiasta, hallinnosta ja taloudesta.

Lue myös:

    Uusimmat