MTV:n tiedot: Vasemmistoliitto ei anna Yle-vastaustaan tänään

Vasemmistoliitto ei tee Yle-päätöstään tänään. 

Yle-työryhmä pääsi eilen alustavaan neuvottelutulokseen, ja työryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen (kok.) on pyytänyt eduskuntaryhmiltä tämän päivän aikana vastauksia siihen, hyväksyvätkö ne neuvottelutuloksen.

MTV Uutisten tietojen mukaan vasemmistoliitto ei kuitenkaan aio tehdä Yle-päätöstään tänään. 

Vasemmistoliiton lisäksi myös SDP:n vastaus saattaa viivästyä. 

SDP:n Yle-työryhmän edustaja Maria Guzenina vahvisti aiemmin, että eduskuntaryhmässä ei ole sovittu aikaa neuvottelutuloksen käsittelemiselle, ja on mahdollista, ettei SDP:n ryhmä tee päätöstä tänään.

Guzenina ihmetteli sitä, että ryhmiltä odotetaan nyt vastauksia pikaisella aikataululla, vaikka aiemmin työryhmän työ oli pitkään jumissa, kun neuvotteluja käytiin pitkälti Marttisen ja perussuomalaisten välillä. 

Yle-työryhmässä edustettuina kaikki puolueet

Parlamentaarisen Yle-työryhmän tehtävänä on arvioida Ylen tehtäviä ja rahoitusta, eli päättää käytännössä muun muassa Ylen rahoituksen leikkauksista. 

Työryhmässä ovat edustettuina hallituspuolueiden lisäksi myös oppositiopuolueet, koska Yleä koskevista asioista on perinteisesti päätetty parlamentaarisesti eli kaikkien puolueiden kesken. 

Osa eduskuntaryhmistä, kuten kokoomus ja keskusta ovat jo käytännössä ehtineet käsitellä ja kuitata neuvottelutuloksen ilman suuria ristiriitoja. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä oli eilen illalla koolla pohtimassa kantaansa neuvottelutulokseen, mutta puolueesta ei ole haluttu kommentoida kokouksen antia ennen kuin muut ryhmät ovat neuvottelutuloksen käsitelleet.

Eilen Yle-työryhmässä syntyneen neuvottelutuloksen sisältöä ei ole virallisesti julkistettu, mutta MTV Uutisten tietojen mukaan neuvottelutulos pitää sisällään muun muassa Ylen indeksikorotusten jäädytyksiä sekä Ylen arvonlisäveron korotuksia tuleville vuosille.

Lue myös:

    Uusimmat