MTV:n tiedot: Murhan yrityksistä epäillyt ruotsalaisveljekset toimivat jonkinlaisessa fantasiamaailmassa – taustalla mielenterveysongelmia

Katso yllä olevalta videolta koko Vinkkimiehet-jakso.

MTV Uutisten tietojen mukaan Porvoon poliisiampumisista epäiltyjen ruotsalaisveljesten taustalla on ollut joitain mielenterveysongelmia. Asiasta kerrotaan MTV:n Vinkkimiehet-ohjelmassa.

MTV:n tietojen mukaan ruotsalaisveljekset ovat esitutkinnan perusteella toimineet mahdollisesti jonkinlaisessa fantasiamaailmassa ja olleet ”harhoissa”, jotka eivät ole tästä todellisuudesta. 

Porvoon poliisiampumisten esitutkinta on parhaillaan loppulausunnoilla. Syytteiden nostamisen määräpäivä on 25. elokuuta.

Keskusrikospoliisi epäilee ruotsalaisia Richard ja Raymond Granholmia 13:sta murhan yrityksestä Porvoossa ja Pirkanmaan seuduilla. Veljesten epäillään ensin ampuneen poliiseja Porvoon teollisuusalueella sunnuntain 25.elokuuta vastaisena yönä. Tämän jälkeen he lähtivät pakomatkalle, joka päättyi sunnuntai-iltana Ikaalisiin. Pakomatkalla miehet ajoivat poliisiautoja päin ja ampuivat niitä kohti. 

Halusivat poliisien aseet

Murhan yrityksistä kaksi tapahtui Porvoossa, kolme Hämeenkyrössä ja kahdeksan Tampereella. Todennettuja laukauksia veljekset ampuivat esitutkinnan mukaan 20, mahdollisesti sitäkin enemmän.

MTV:n tietojen mukaan ainakin osamotiivina ja alkuperäisenä tavoitteena on ollut viedä poliiseilta aseet. Porvoossa he saivatkin mukaansa toisen poliisin käsiaseen.

Veljekset ovat pysyneet kuulusteluissa koko ajan vaiti, mutta poliisi on tehnyt tutkinnassa runsaasti myös muita kuulusteluja.

MTV:n rikostoimittajat Jarkko Sipilä ja Pekka Lehtinen tekevät ajoittain Vinkkimiehet-ohjelmaa, kun MTV:n Rikospaikka-ohjelma on tauolla. Rikospaikka jatkuu taas syyskuussa.

Lue myös:

    Uusimmat