MTV:n silminnäkijä todisti lentoturman: "Kangasmetsän keskellä makasi palava lentokone"

MTV Uutisten haastattelema silminnäkijä kertoo todistaneensa Jämijärven lentoturmaa aivan läheltä. 

– Olimme Jämijärven lentokentän alakiitoradalla ja katselimme, kun Comp Air kuskasi täysiä kuormia laskuvarjohyppääjiä, heitä oli jonoksi asti. Kone ehti tehdä useita lentoja, mies kertoo.

– Yhtäkkiä kuului rysähdys ja katsoin taivaalle mitä siellä on. Ensin ajattelin, että jokin lennokki putoaa tai joku tekee temppuja, mutta kun näkyi savuvana, tajusin pian, että on tosi kyseessä. Kone oli todella korkealla kun se lähti putoamaan.

Mies kaivoi puhelimen taskustaan ja kuvasi tapahtumia. Hän soitti myös hätäkeskukseen, jonne oli jo tullut ilmoituksia lentoturmasta.

MTV.fi sai silminnäkijän kuvaaman materiaalin. Siitä näkyy, miten raju koneen syöksy on.

Silminnäkijä kiirehti ystävänsä kanssa katsomaan turmapaikalle, jos he voisivat olla avuksi. Kangasmetsässä, puiden välissä, näkyi palanut lentokone.

– Koneen ympärillä oli palanut rinki, mustunut läntti, jonka reunoilla paloi myös. Paikalla oli jo laskuvarjofirman auto sekä lääkäri. Tarjouduimme kuskaamaan osallisia autolla metsäpolkuja pitkin, mutta lääkäri kielsi lentokoneessa olleiden liikuttamisen, mies kertoo.

– Näytti siltä, että paikalla oli ainakin kaksi koneessa ollutta varjohyppääjää elossa. Toinen oli kunnossa, toinen makasi maassa.

Paloautoja, ambulansseja ja mediheli tulivat nopeasti paikalle. 

– Päätimme sitten lähteä alta pois, mies kertoo.

Hän ei osaa ottaa kantaa siihen, oliko koneen siipi irronnut ilmassa.

– Mielestäni kuitenkin moottorivika, jota turman syyksi on nyt arvioitu, kuulostaa oudolta. Kone pystyy laskeutumaan ilman moottoreita. Lisäksi se oli niin korkealla - miksi kaikki eivät hypänneet, jos tällaisia ongelmia tuli?, silminnäkijä ihmettelee.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja