MTV:n politiikan toimittaja: Laura Huhtasaaren pärjääminen presidenttikisassa on suuri kysymysmerkki

3:10

Perussuomalaisten kansanedustajan Laura Huhtasaaren mahdollisuudet pärjätä presidenttikisassa ovat vielä suuri arvoitus, arvioi MTV Uutisten politiikan toimituksen päällikkö Jussi Kärki.

– Se on iso kysymysmerkki. Vaaleissa mitataan nyt ensimmäistä kertaa se, miten paljon Suomessa on ihmisiä, jotka vastustavat maahanmuuttoa ja EU:ta, kun tulee totinen äänestyspaikka, Jussi Kärki totesi Seitsemän uutisissa.

– Kovilla mielipiteillään Laura Huhtasaari saa omat liikkeelle, mutta toisaalta karkottaa varmaan maltillisia äänestäjiä. Ja kyllähän vaalit voitetaan yleensä keskeltä, ei äärilaidoilta, Kärki arvioi.

Presidenttikampanjan tv-tenttien väriläiskä Huhtasaari tulee Kärjen mukaan olemaan varmasti.

– Huhtasaari on kansallismielinen konservatiivi, ja hänellä on erittäin jyrkkiä mielipiteitä muun muassa maahanmuuttajista. Hän on myös tuulettanut Donald Trumpin voittoa ja nauttinut Britannian EU-erosta, Brexitistä. Hän haluaa itsekin Suomen jossain vaiheessa eroon eurosta ja EU:sta.

Huhtasaaren tulo kisaan tuo Kärjen mukaan kamppailuun todennäköisesti myös vastavoiman.

– Kun Huhtasaari on tällainen jyrkkien kantojen esittäjä, varmasti tulee tilausta myös vastavoimalle, suvaitsevaisuuden puolesta puhujalle. Eittämättä tulee heti mieleen viime vaalien iso yllättäjä vihreiden Pekka Haavisto ja ehkä toisena nimenä SDP:n (todennäköinen) tuleva ehdokas Maarit Feldt-Ranta.

Katso Kärjen analyysi kokonaisuudessaan videolta tekstin yläpuolelta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja