Mainos

MTV:n Kymmenen uutisissa harvinainen ratkaisu: Koko lähetys pyhitettiin yhdelle uutisaiheelle

13:17

MTV:n Kymmenen uutisissa nähtiin lauantai-iltana harvinainen ratkaisu, kun koko lähetys keskityttiin yhteen aiheeseen lopun Kingi-kevennystä lukuun ottamatta.

Tuottaja Pertti Nybergin mukaan Venäjän oppositiojohtajan Boris Nemtsovin murha oli niin merkittävä uutinen, että siihen haluttiin paneutua perusteellisesti.

– Erittäin iso tapahtuma, jonka merkitystä Venäjälle emme vielä tiedä. Meillä oli toimittaja Moskovassa, joka pystyi hirveän hyvin kiteyttämään sieltä ihmisten tunnot. Suomessa Nemtsovia ei ehkä niin hyvin tunneta, niin ideana oli kertoa hänen taustojaan. Sinikukka Saari [ulkopoliittisen instituutin Venäjä-tutkija] pystyi vielä asiantuntijan roolissa kertomaan, missä mennään, Nyberg perustelee.

Nyberg sanoo, että päätös keskittyä yhteen uutisaiheeseen on harvinainen.

– Ne ovat olleet kouluampumisia ja tietenkin kaksoistornien romahtamiset. Ehkei tämä [Nemtsovin murha] ole suomalaisille niin iso asia kuin kouluampumiset. Ehkä kerran kahdessa tai kerran kolmessa vuodessa tehdään tällainen päätös.

Myös käytännön syyt vaikuttivat. 

– Lähetys on lauantaisin vain kymmenen minuutin pituinen, Ukrainassa oli kohtuullisen rauhallista, eikä missään muuallakaan tapahtunut paljon. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.