MTV:n kirjeenvaihtaja tiivistää, miksi uusi pandemialaki on Ruotsissa tarpeen: "Viranomaiset eivät itse noudata suosituksia"

Kirjeenvaihtajat: Näin koronarokotukset ovat käynnistyneet ympäri Eurooppaa 4:01
Tällainen on koronatilanne eri Euroopan maissa tällä hetkellä – MTV:n kirjeenvaihtajat kertovat

Ruotsi alko käsitellä uutta lakia, joka antaisi viranomaisille enemmän mahdollisuuksia määrätä rajoituksia koronaepidemian hillitsemiseksi. 

MTV:n kirjeenvaihtaja Jukka Lehdon mukaan Ruotsin ongelma on ollut läpi syksyn se, ettei maan nykyinen lainsäädäntö mahdollista yhteiskunnan sulkemista ja siten koronatartuntojen kitkemistä. 

Nyt maassa on alettu käsitellä uutta pandemialakia, joka mahdollistaisi esimerkiksi kauppakeskusten sulkemisen ja julkisen liikenteen rajoittamisen.  

Lehdon mukaan Ruotsissa puhuttavat myös tapaukset, joissa päättäjät ja virkamiehet ovat itse jääneet kiinni koronarajoituksista luistamisesta.

– Turvallisuusviraston pääjohtaja joutui sisäministerin puhutteluun Espanjan matkastaan. Täällä suurin ongelma näyttää olevan, etteivät viranomaiset ja korkeat virkamiehet itse noudata suosituksia, Lehto kommentoi Kymmenen uutisissa. 

Jos pandemialaki saataisiin aikaan viikon loppuun mennessä, ensi viikolla rajoituksia voitaisiin ottaa käyttöön, Lehto ennakoi. 

Lue myös:

    Uusimmat