MTV:n kaikkien aikojen suurin draamapanostus Estonia-sarja mukana Toronton elokuvafestivaaleilla

MTV kurkisti valtavan budjetin Estonia-sarjan kuvauksiin – tältä näyttää kuvitteellisessa laboratoriossa 1:50
MTV kurkisti valtavan budjetin Estonia-sarjan kuvauksiin – tältä näyttää kuvitteellisessa laboratoriossa

C More -alkuperäissarja Estonian maailmanensi-ilta nähdään Toronton elokuvafestivaaleilla syyskuussa. Estonia on yksi festivaalin primetime lineupin yhdeksästä sarjasta.

MTV:n ja C Moren Estonia-sarja nähdään Toronton elokuvafestivaaleilla syyskuussa. Sarja nähdään myös Suomessa syksyllä 2023. Estonia on yksi festivaalin primetime lineupin yhdeksästä sarjasta. Festivaali tiedotti asiasta nettisivuillaan

Toronton elokuvafestivaali on yksi maailman arvostetuimmasta elokuva-alan tapahtumasta. MTV:n sisältöjohtaja Marko Karvo pitää merkittävänä sitä, että sarja saa ensi-iltansa Toronton elokuvajuhlilla. 

– Olen äärimmäisen ylpeä, että MTV:n kaikkien aikojen suurin draamapanostus Estonia näkee päivänvalon ja saa maailmanensi-iltansa Toronton elokuvajuhlilla. Kyseessä on yksi maailman arvostetuimmista festivaaleista ja on suuri kunnia, että suomalainen draama on siellä näin näyttävästi edustettuna, Karvo iloitsee.

Estonia on C Moren tähän mennessä mittavin alkuperäistuotanto. Autolautta Estonian tuhoisasta onnettomuudesta ja sen tutkinnasta kertovaa kahdeksanosaista sarjaa on kuvattu Belgiassa, Suomessa, Virossa, Ruotsissa ja Turkissa. 

Kansainvälisen Estonia-sarjan rooleissa nähdään näyttelijöitä Suomesta, Ruotsista, Virosta ja Saksasta. Suomalaisista näyttelijöistä sarjassa ovat mukana muun muassa Jussi Nikkilä (Bullets), Pelle Heikkilä (Made in Finland, Invisible Heroes), Pertti Sveholm (Kämppikset, Sininen enkeli) ja Hannes Suominen (Tuntematon sotilas, Kaikki synnit). 

Kansainväliseen näyttelijäjoukkoon lukeutuu myös tunnettuja nimiä. Rooleissa nähdään muun muassa ruotsalaisnäyttelijät Anders Mossling (Bäckström, Silta), Peter Andersson (Hamilton, Jack Ryan: Shadow Recruit), Claes Hartelius (Arne Dahl, Gåsmamman) ja Katia Winter (Hamilton, Dexter), virolaisnäyttelijät Egon Nuter (Mieheni vaimo) ja Gert Raudsep (Mädät omenat, Ikitie) sekä saksalaisnäyttelijät Arndt Schwering-Sohnrey (Tatort, Kunniattomat paskiaiset) ja Nicolas Alechine (Into the Night).

Viimeisimmät tuotannot, joita olen ollut luomassa, ovat olleet poikkeuksetta kansainvälisiä. Estonia-sarja on kuitenkin niistä kansainvälisin. Sarja kertoo onnettomuustutkinnasta, jota tehtiin Suomen, Viron ja Ruotsin yhteisvoimin – ja niin tehdään myös tätä draamaa, aidosti yhdessä. On ainutlaatuista ja vaikuttavaa seurata, kuinka useasta eri maasta yhteen saapuvat entusiastit ja huippuammattilaiset puhaltavat yhteen tehdäkseen mahdollisimman vaikuttavan sarjan tärkeästä ja arasta aiheesta. Odotan myös itse lopputulosta innolla! kertoo sarjan luoja ja showrunner Miikko Oikkonen.

Lue myös:

    Uusimmat