Mainos

MTV:n haastattelema äiti kertoo vuosi myöhemmin – Näin 11-vuotiaan pojan raju kiusaaminen saatiin loppumaan

MTV Uutiset kertoi vuosi sitten koulukiusaamisesta, jossa vasta 11-vuotiaan pojan itsetuhoiset puheet saivat koulun kunnolla puuttumaan asiaan. Nyt äiti kertoo kiusaamisen loppuneen. Poika on siirtymässä yläasteelle samalla pienellä paikkakunnalla, jossa hän on käynyt ala-asteenkin.

Äiti kertoo, että Samia (nimi muutettu) oli viime syksyyn asti kiusattu koulussa viiden vuoden ajan. Häntä oli haukuttu päivittäin, syljetty päälle ja revitty vaatteista. Koulu oli puhutellut kiusaajia, mutta tilanne jatkui. Lopulta se kärjistyi niin, että poika sanoi haluavansa kuolla. Silloin äiti ilmoitti koululle, että jos kiusaamista ei saada loppumaan, hän tekee rikosilmoituksen.

– Sen jälkeen koulu otti asian tosissaan. Järjestettiin tapaaminen, johon tuli meidän lisäksemme myös kiusaajat ja heidän vanhempansa, äiti kertoo.

– Yksi kiusaajista oli tyttö, ja tapaamiseen tuli hänen isänsä. Isä sai ensimmäistä kertaa kuulla, että hänen tyttönsä oli kiusannut Samia. Hän oli aidosti pahoillaan ja sanoi, ettei hyväksy kiusaamista lainkaan ja olisi toivonut saavansa tiedon jo aiemmin.

Äidin mukaan koulun KiVa Koulu -ohjelman puitteissa kiusaamista ei saatu kuriin. 

– Kiva koulu -systeemi mahdollistaa lempeän puuttumisen, tyyliin "soo soo, ei saa kiusata". Olisi kuitenkin parempi, että kaikki vanhemmat istutettaisiin alas varhaisessa vaiheessa. Lapset ovat kuitenkin vielä sen verran pieniä, että he tarvitsevat oman vanhempansa tuen ja opastuksen tilanteessa - myös kiusaajat, sanoo Samin äiti.

Sami on siirtymässä ensi viikolla yläasteelle. Sekä poika että äiti jännittävät tuleeko uudessa koulussa kiusaamista.

– Minua stressaa tämä asia joka päivä. En halua kuitenkaan lietsoa paniikkia, mutta olemme puhuneet Samin kanssa asiasta paljon - viimeksi tänä aamuna.

– Sami sanoi, että jos hän voisi yhden asian sanoa ihmisille, se olisi tämä: "Älkää kiusatko ketään, kun siitä tulee niin paha mieli. Kiusaajat ei tiedä miten pienestäkin asiasta voi olla paha mieli koko ajan".

Äiti antaa koululle kiitosta siitä, miten se lopulta sai asian kääntymään parhain päin.

– Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Koko viime talven myös opettaja kysyi minulta säännöllisesti miten Samilla menee. Opettajat ja rehtori hoitivat asian lopulta todella hienosti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.