Mainos

MTV Uutiset kutsui Oulun sankarin kylään – "Onhan tämä aivan uusi maailma"

MTV Uutiset sai tänään mieluisan vieraan, kun oululainen 18-vuotias Carlos Sunila saapui tutustumaan Pöllölaaksoon.

MTV Uutiset kutsui innokkaana juttujen vinkkaajana ja kuvaajana tunnetun Sunilan tutustumaan uutistoimituksen arkeen sekä tekijöihin. Sunila oli MTV Uutisille tärkeä yhteyshenkilö muun muassa Oulun kirvessurmien yhteydessä tammikuussa.

Tuolloin lukiota käyvä Sunila sekä varoitti ohikulkijoita että auttoi tapauksesta tiedottamisessa. Sunila auttoi poliisia turvaamaan sivullisia muun muassa juoksemalla läheiseen elokuvateatteriin ja kauppaan varoittamaan ihmisiä.

Lisäksi Sunila soitti lähellä sijaitsevaan kirkkoon, jotta siellä lukittaisiin ovet. Sunila tiesi, että kirkossa oli alkamassa nuorten ilta.

NÄIN VOIT OLLA YHTEYDESSÄ MTV UUTISIIN:

Sähköpostilla uutiset@mtv.fi tai kuvat@mtv.fi

-Juttuvinkit, kuvat, videot ja palautteet

Sosiaalisessa mediassa

-MTV Uutiset Facebookissa

-MTV Uutisten Twitterissä

-MTV Uutiset Instagramissa

Pian Sunilakin lähti turvaan omaan autoonsa lukkojen taakse. Sieltä hän kertoi omia havaintojaan muun muassa MTV Uutisille. Välillä juttu piti keskeyttää, kun Sunila avasi autonsa oven ja huusi ohi kulkeville ihmisille vaarasta.

Sunila on tunnettu MTV Uutisissa muutenkin innokkaana juttuvinkkien ja muun muassa sääkuvien lähettäjänä.

Pekka Pouta kertoi abiristeilyn sään

Ensimmäisenä MTV Uutisten toimituksessa Sunila kiinnittää huomiota rauhallisuuteen. 

– Onhan tämä aivan uusi maailma nähdä työtä tätä kautta. Ennen olen ollut MTV:n väen kanssa yhteydessä vain puhelimella ja sähköpostilla. Nyt näen televisiosta tuttuja paikkoja ja kasvoja. Tuossa juttelin meteorologi Pekka Poudan kanssa, häneltä kyselin viikonlopun abiristeilyn säätä. Hyvää keliä Pekka lupaili, Sunila kertoo.

Sunila on itsekin miettinyt media-alan opintoja, mutta nyt tähtäimessä on ensin lukion hoitaminen, sitten armeijavuosi.

– Olen antanut aika paljon vinkkejä paikallismedioille Oulussa ja moniin vinkkeihin on tartuttukin. MTV Uutisten sähköpostin huomasin jossain ja ajattelin kokeilla, jos myös iso media olisi Oulun asioista kiinnostunut. Sieltä sitten soitettiin.

Oulun "sankaritarinan" Sunila suostui kertomaan omalla nimellään, sillä hän pitää tärkeänä tuoda esille lähimmäisten auttamista.

– Sain jutusta paljon palautetta, osa oli vähän hämmästyneitäkin. Kaverit kuitenkin tietävät luonteeni ja sen, että puutun asioihin, jos näen epäkohtia.

"Tällaista täytyy arvostaa"

MTV.fi:n uutispäällikkö Karri Lehtiö halusi kutsua Sunilan MTV:lle kiitoksena hyvästä yhteistyöstä sekä tekemään tuttavuutta puolin ja toisin.

–Carlos oli Oulun traagisten kirvessurmien tiimoilta aktiivisesti yhteydessä toimitukseen. Yhteistyö toimi todella hyvin ja Carlos vakuutti toiminnallaan meidät uutisdeskissä työskentelevät henkilöt. Hän on kaikin puolin skarppi ja innokas nuori kundi. Jo ennen tuota uutiscasea hän on ollut oman alueensa tapahtumien, juttuideoiden ja vinkkien suhteen oma-aloitteinen. Sellaista pitää arvostaa.

Lehtiön mukaan lukijoiden juttuvinkit, kuvat, videoklipit ja ideat ovat uutistyössä erittäin olennaisessa roolissa.

– Tavallisen kansalaisen huomiot omaan asuinympäristöönsä liittyvistä asioista ja huomiot yhteiskunnallisista epäkohdista ovat kaiken uutistekemisen kannalta tärkeitä, hän sanoo.

– Lukijoiden kuvat ja vihjeet ovat ainakin itselläni arvoasteikossa kaikkein ylimpänä. Teemme töitä tavallisia ihmisiä varten. Uutisdeskissä seurataan palautteita ja lukijoiden yhteydenottoja vuorokauden ympäri.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.