Hae kesätoimittajaksi MTV Uutisiin – tätä kaikkea on luvassa!

Hae kesätoimittajaksi MTV Uutisiin! 0:34
Hae kesätoimittajaksi MTV Uutisiin – tätä kaikkea on luvassa!

MTV Uutisten kesätoimittajahaku on alkanut ja jatkuu 21. tammikuuta saakka. 

Haemme kesätyöntekijöitä niin television kuin verkon puolelle. Kiinnostus uutisiin ja palo oppia lisää on kaikissa rooleissa tärkeintä! Rennossa, mutta ammatillisesti haastavassa työyhteisössä pääset tekemään sisältöjä, jotka huomataan.

Hakemuksen pääset täyttämään täällä.

Osa aiempien vuosien kesätoimittajista työskentelee edelleen MTV Uutisissa. Yksi heistä on vuoden 2022 kesätoimittaja Veera Nikkanen. Jutun kirjoitusajankohtajana Nikkanen on saapunut töihin jo klo 4.30 Huomenta Suomen toimittajavuoroon.

– Teen pääasiassa tv-uutisiin juttuja ja sähkeitä, välillä myös verkkojuttuja, Nikkanen lisää.

Nikkanen näkee, että kesätyö MTV Uutisissa sopii henkilölle, joka on innokas ja rohkea, eikä pelkää tarttua erilaisiin ja haastaviin hommiin.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Millainen tyyppi sopii kesätoimittajaksi MTV Uutisiin? Katso toimittajien vinkit hakuun! 2:50
Katso videolta entisten MTV Uutisten kesätyöntekijöiden parhaimmat muistot ensimmäiseltä kesältään sekä vinkin hakuun!

Aikaisin aamulla saapui myös Huomenta Suomen uutispäällikkö Tommi Kolehmainen, joka saapui taloon kesätyöntekijäksi vuonna 2018. Kolehmainen kannustaa hakijoilta persoonallista otetta ja panostamista omiin juttuideoihin.

– Täytyy olla tarkka, mutta silti nopea. Täällä on aina hyvä tiimi tukena, eikä tule jäämään yksin, Kolehmainen muistuttaa.

Monipuoliset työtehtävät

Moni nykyisistä MTV Uutisten toimittajista tekee monipuolisesti eri työtehtäviä. Ensi kesälle tarvitaan myös monipuolisia tekijöitä, niin video-osaajia kuin terävää kynääkin.

Verkossa ja uutisankkurina työskentelevä Annika Nuotto saapui taloon samaan aikaan Kolehmaisen kanssa. Nuotolle on jäänyt erityisesti mieleen tunnelma, joka toimituksessa vallitsi kesätoimittajien saapuessa MTV Uutisiin.

– Meidät otettiin todella hyvin vastaan ja koimme olomme kotoisaksi.

Myös MTV Uutisten sosiaalisesta mediasta tuttu kasvo Roosa Mustonen on alun perin tullut taloon kesätyöpestin myötä vuonna 2021. 

Mustonen on työskennellyt monipuolisesti myös muissa tehtävissä verkon puolella, muun muassa uutisdeskissä. Hänen yllätyksekseen Mustonen pääsi aloittamaan työt MTV Uutisissa jo ennen kesää.

– Olin todella onnellinen, kun sain puhelun, että olin saanut kesätyön. Vähän ajan päästä minulle kuitenkin soitettiin, että työntekijää tarvittaisiin jo ennen kesää, joten pääsin aloittamaan aiemmin, Mustonen muistelee.

Jo vuonna 1990 MTV Uutisiin saapunut, nykyisin uutissuunnittelijana työskentelevä Heli Uusimaa "varoittaa", että talossa saattaa viihtyä vielä 30 vuoden jälkeenkin.

Lue myös:

    Uusimmat