Mainos

MTV.fi:n lukijat nyreissään: "Suomessa hirviömäisen suuri säädösten viidakko"

MTV Uutisten lukijat toivoisivat Suomeen avoimempaa, vähemmän byrokraattista menoa. 

MTV:n uutista holhousyhteiskunnan vastaisesta mielenosoituksesta kommentoineiden mielestä monet päättäjät ovat vieraantuneet kansasta ja tekevät päätöksiä, jotka eivät suinkaan suojele kansalaisia vaan näivettävät kulttuuri- ja ravintola-alaa, työllisyyttä sekä Suomen maakuvaa.

Aiheesta keskustellaan myös MTV Uutislivessä tänään kello 13.30 Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurin sekä Ajatuspaja Liberan tutkimusjohtajan Elina Lepomäen kanssa.

– Suomessa mättää ainakin se että päättäjät eivät kuuntele kansaa, vaan ovat vieraantuneet kansan riveistä ja tunnoista omaan utopistiseen maailmaansa, kommentoi Toni MTV Uutisten Facebook -ryhmässä.

– Jotenkin tuntuu, että kansanedustajista onkin tullut virkamiesten edustajia. Virkamiehet keksivät jatkuvasti uusia holhouslakeja, jota sitten Arkadianmäellä kilpaa vahvistetaan. Puolet vähemmän virkamiehiä ja määräyksiä, sanoo Antti.

Lukijat ovat huolissaan siitä, miten säännöt lannistavat yrittäjiä ja tätä myöten työpaikat ovat entistäkin syvemmällä kiven alla.

– Suomessa on hirviömäisen suuri lakien ja säädösten viidakko, kaikenkarvaisia tarkastajia ja virkamiehiä tekemässä yksinkertaisistakin asioista naurettavan kankeasti toteutettavia ja suhteettoman kalliita. Joissakin kohtaa on hyvällä olla laki olemassa ja pelisäännöt joita noudatetaan mutta kun meillä on tartutaan lillukan varsiin ja ei ymmärretä, että yrityksillä pitäisi olla toimintamahdollisuudet, nykyisin meno menee vain hullummaksi, kun lisää säädöksiä ja pykäliä rustataan. Virkamiesarmeija joka on Suomessa mahtava hapettaa etenkin pienet yritykset kuoliaaksi, sanoo Jyrki.

– Yksinkertaisimmat toimialat (valmista, tarjoile, myy ruokaa ja juomaa) säänneltään kannattamattomiksi, samalla mietitään mistä lääke nuorisotyöttömyyteen. Ristiriita?, kyselee Tuomas.

Moni toivoo, että Suomessa otettaisiin mallia Keski-Euroopasta, jossa on virkeä ja monipuolinen ravintolakulttuuri sekä pitkät perinteet esimerkiksi tori- ja hallimyynnissä.

–  Siis täällähän lähtökohtaisesti kaikki on ensisijaisesti kiellettyä, jos asiaa ei ole erikseen sallittu. Siinä sitten se ilmapiirikin sen mukainen. Tulin kuuri Tanskasta, jossa yhteiskunta toimii - oikeasti ilman holhoamista. Eikö päättäjät joskus voisi ottaa mallia ns. parhaista käytännöistä jostain muualta eikä aina keksiä takaperin kulkevaa pyörää uudelleen?, sanoo Merja.

Kerro oma mielipiteesi! Millaista kulttuuria toivoisit Suomen ravintola- ja työelämään? Mikä on hölmöin sääntö, johon olet törmännyt? Onko joku hankkeesi kariutunut sääntöviidakon takia?

Twiittaa #MTVUutiset tai kommentoi Facebookissa tai jutun alla olevassa kommenttiosiossa!

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.