MTK: Susivahingot kaksinkertaistuneet viime kesästä – hyökkäyksiä tiloille yli 50, ainakin 250 lammasta raadeltu

Susikeskustelu kuumensi tunteita Uutisaamussa:"Jos susi ei saa erämaassa elää, niin missä?" 10:52
Uutisaamussa käytiin keväällä keskustelu siitä, mihin susien kannanhoidollista metsästystä tarvitaan.

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton (MTK) mukaan susien hyökkäykset lammastiloille ovat kaksinkertaistuneet viime vuodesta. MTK toivoo, että laitumella kotieläimen kimppuun käyvän suden saisi ampua välittömästi varoituslaukauksen jälkeen.

MTK kertoo tiedotteessaan, että kesän aikana susien hyökkäyksiä tiloille on tähän mennessä ollut jo yli 50, ja yli 250 lammasta on joutunut tämän vuoden aikana suden raatelemaksi. 

Näiden lukujen valossa keskusliitto vaatii hallitukselta muutosta petopolitiikkaan ja toimivaa ja nopeaa järjestelyä niiden susiyksilöiden poistamiseksi, jotka aiheuttavat vahinkoja.

MTK:n mukaan nykyinen malli vahinkoperusteisista poikkeusluvista ja karkottamisista ennen susien poistamista on liian hidas ja hallinnollisesti jäykkä. 

Keskusliitto haluaa Suomen ottavan mallia Ruotsista, jossa laitumella kotieläimen kimppuun käyvän suden saa ampua välittömästi varoituslaukauksen jälkeen ilman seurauksia.

– Periaatteessa hätävarjelun oikeus Suomessa johtaa aina välittömään aseiden takavarikointiin ja poliisitutkintaan, MTK kirjoittaa tiedotteessaan.

Lisäksi MTK haluaa kannanhoidollisen metsästyksen voimaan jo tulevana talvena. 

Lue myös:

    Uusimmat