Mainos

MTK: Maatalous tarvitsee nopeasti kriisiapua

Maataloudelle on saatava nopeasti kriisitukipaketti, vetoavat maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitot MTK ja SLC ministeri Kimmo Tiilikaiseen (kesk.). Tuottajien mukaan eniten tukea tarvitaan investointeihin ja nuorten viljelijöiden maatiloille.   

Liitot tapasivat maatalous- ja ympäristöministeri Tiilikaisen tänään Helsinki-Vantaan lentoasemalla, jossa he evästivät häntä ministerikokousta varten. Tiilikainen osallistuu huomenna Brysselissä järjestettävään EU-maiden maatalousministerien hätäkokoukseen.   

Tuottajat sanovat, että tilanne on useilla tiloilla kriisissä Venäjän elintarviketuontikiellon, tukimaksatusviivästysten, satovahinkojen ja vaikean markkinatilanteen takia. Tuottajien mukaan maatalousministereiden olisi tehtävä myös päätös siitä, että tämän vuoden tuet voidaan maksaa nopeutetussa aikataulussa.  

Liitot huomauttavat, että EU-päätösten lisäksi maatalouden auttamiseksi tarvitaan kansallisia toimia.  

– Suomen hallituksen tulee löytää kansallista lisämäärärahaa satovahinkojen korvaamiseen vahinkoa kärsineille tiloille ja etsiä toimenpiteitä, joilla maatalouden tuotantokustannuksia voidaan kautta linjan alentaa, tuottajat kirjoittavat tiedotteessaan.  

Tällaisia toimia voisivat olla esimerkiksi energiaveron palauttaminen maatiloille sekä maatilojen tuotantorakennusten kiinteistöveron palautus. Tuottajat esittävät myös, että maatalousbyrokratiaa pitäisi keventää.   

Huomenna samaan aikaan maatalousministerin kokouksen kanssa Brysselissä järjestetään eurooppalaisten tuottajien suurmielenosoitus, johon osallistuu myös suomalaisia tuottajia.  

MTK on suomenkielinen ja SLC ruotsinkielisten maataloustuottajien keskusliitto.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.