MTK: "Haukkumalla puukauppa ei käynnisty"

UPM:n toimitusjohtajan Jussi Pesosen eilinen varoitus liian hitaasti käyvästä puukaupasta ja tehtaiden sulkemisesta on saanut metsäomistajat kimpaantumaan.

Metsäntutkimuslaitos Metla ennustaa, että puunhakkuut lisääntyvät vuoden lopussa ja alkuvuonna. Myös MTK uskoo, että kysynnän elpyminen ja verohuojennus saavat myyjät liikkeelle. Pesosen lausuntoa eivät MTK:n mukaan metsänomistajat kuitenkaan sulata.

- Haukkumalla syyllistämällä puukauppaa ei varmasti saada käyntiin, MTK:n metsäjohtaja Juha Hakkarainen toteaa MTV:n uutisille.

Tänä vuonna kauppa tyssäsi taantumaan ja siihen, että varastossa makasi kalliilla ostettua tavaraa, jolla yhtiöt olivat varautuneet Venäjän puutulleihin. MTK:n mielestä ostamisessa pitäisi olla pitempi sykli.

- Ostot on helppo lopettaa. Sen sijaan niiden käynnistäminen hetkessä on äärimmäisen vaikeaa kun siellä on satojatuhansia metsänomistajia, jotka tekevät itsenäisiä päätöksiä, Hakkarainen arvioi.

Metsäntutkimuslaitos Metla arvioi, että tuotannon kasvu ensi vuonna lisää puun kysyntää. MTK uskoo, että kauppa nytkähtää liikkeelle verohuojennusten ansiosta jo loppuvuonna.

Katso Leea Ollikaisen juttu

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat