MT: Yli puolet suomalaisista ei halua yli 70-vuotiaita enää karanteeniin – nuoret halukkaimpia rajoittamaan vanhusten liikkumista

3:15
Entinen puolustusministeri Elisabeth Rehn kertoi MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa mietteitään vanhuksiin suunnatuista säännöistä koronaviruksen aikaan: "Kyllä se on ihan oikea päätös".

Korona on alkanut pikkuhiljaa voimistua, mutta suomalaisten mielestä yli 70-vuotiaiden karanteenisuositus on liian voimakas toimi. Asia selviää Maaseudun Tulevaisuuden teettämästä kyselystä.

Suomalaista yli puolet ei kyselyn mukaan ottaisi yli 70-vuotiaita koskevaa karanteenisuositusta koronatilanteen vuoksi uudelleen käyttöön. 

Alle 30-vuotiaat halukkaimpia rajoittamaan vanhusten liikkumista

Maaseudun Tulevaisuuden Kantar TNS Agri Oy:ssä teettämän kyselyn mukaan lähes kolmannes suomalaisista olisi kuitenkin valmis palauttamaan karanteenisuosituksen. 

Alle 30-vuotiaat ovat selvästi halukkaimpia siirtämään yli 70-vuotiaat karanteeniin. Ikäryhmästä runsas kolmannes puoltaa karanteenia ja saman verran vastustaa. Neljännes ei ota kantaa.

Kotona asuvista, opiskelijoista, työttömistä ja 18–30-vuotiaista miehistä karanteenia kannattaa suurempi osa kuin vastustaa.

Yli 30-vuotiaiden ikäryhmien välillä ei ole suurta eroa, kaikissa ryhmissä karanteenia suosii runsas neljännes vastaajista.

Yrittäjät ja johtavassa asemassa olevat arvioivat hieman muuta kansaa yleisemmin, ettei karanteenia tarvita.

Kysely tehtiin Internetissä 28.8.–1.9. ja siihen vastasi 1 120 ihmistä. Kyselyn virhemarginaali on 3 % molempiin suuntiin täydellä vastaajajoukolla. Mitä pienempi vastaajaryhmä on, sen suurempi on virhemarginaali.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja