MT:n gallup: Hieman alle puolet suomalaisista haluaisi koronarokotteen pakolliseksi – vastustus suurinta nuoremmissa ikäluokissa

Asenteet kärjistyvät - mistä rokotevastaisuus kumpuaa? 10:56
Asenteet kärjistyvät - mistä rokotevastaisuus kumpuaa?

Maaseudun Tulevaisuuden teettämän gallupin mukaan 43 prosenttia suomalaisista haluaisi koronarokotteen pakolliseksi.

Lehden gallupin mukaan 41 % vastanneista vastustaa ajatusta pakkorokotuksista.

MT:n mukaan myötämielisimpiä pakolliselle koronarokotukselle olivat yli 65-vuotiaat miehet. Kyseisestä ryhmästä seitsemän kymmenestä vastasi kyllä, ja vajaa viidesosa ei.

Vastaavasti saman ikäryhmän naisista 58 % kertoi kannattavansa pakollista koronarokotusta. Vajaa neljännes puolestaan vastusti.

Puolueiden kannattajista myötämielisimpiä rokotepakolle ovat SDP:tä äänestävät (56 %). Vähiten pakollista rokotetta kannattavia on perussuomalaisia, vasemmistoa, vihreitä ja kristillisdemokraatteja äänestävissä, MT:n kysely selvittää.

Gallupissa selviää myös, että pakkorokotusten suosio laskee, mitä nuoremmilta ikäryhmiltä asiasta kysytään.

Alle 30-vuotiasta naisista ja miehistä noin puolet vastustaa pakkorokotusta.

MTV Uutiset kysyi rokotuksista

MTV Uutisten torstaina julkaistu kysely puolestaan paljasti, että Suomessa on MTV Uutisten kyselyn perusteella suurin piirtein Espoon kaupungin väkiluvun verran ihmisiä, jotka eivät eri syistä halua tulla koronarokotetuiksi.

15 vuotta täyttäneistä suomalaisista viisi prosenttia ei MTV Uutisten kyselyn mukaan ole ottanut eikä aio ottaa koronarokotetta.

Yleisin syy sille, ettei koronarokotetta ole otettu tai aiota ottaa, on pelko pahoista sivuvaikutuksista. Tämän laskee syyksi kaksi kolmasosaa niistä vastaajista, jotka eivät aio ottaa koronarokotetta.

Juttua korjattu klo 14.36: Pakollista koronarokotetta kannattaa 43 prosenttia suomalaisista, ei 56 prosenttia. Sen sijaan SDP:tä äänestävistä pakollista koronarokotetta kannattaa 56 prosenttia vastaajista. Ja korjattu myös otsikosta hieman yli puolet muotoon hieman alle puolet.

Lue myös:

    Uusimmat