Mainos

Motoristeja loukkaantunut runsaasti alkuvuotena

Syynä onnettomuuksiin on useimmiten ylinopeus. Myös motoristien kohonnut keski-ikä ja pyörien määrän lisääntyminen synkistävät tilastoja.

Varhain alkanut kevät on synkentänyt moottoripyöräilijöiden onnettomuustilastoja. Alkuvuodesta onnettomuuksia on sattunut yli 30 enemmän kuin viime vuonna.

Helsinkiläisessä moottoripyöräliikkeessä näkyy ikävän konkreettisella tavalla moottoripyöräonnettomuuksien nykytilanne. HD Center on juuri rikkonut ennätyksensä, korjattavaksi on tuotu peräti 14 onnettomuuspyörää yhden viikon aikana.

- Se kuvastaa aika paljon. Meille tulee yleensä vain meidän myymiä pyöriä ja meidän merkin alla olevia pyöriä, ja sitten periaatteessa tästä Itä-Helsingistä, korjaamoesimies Glenn Berglund HD Centeristä kertoo.

Toukokuun loppuun mennessä liikenteessä oli loukkaantunut 176 motoristia. Se on 33 enemmän kuin viime vuonna, ja 60 enemmän kuin viime vuosien keskiarvo. Viime vuonna vastaava luku oli nolla.

Kesäkuussa tilastoja synkensivät kolmostien liukkaat bitumisaumat.

- Kun oli se bitumijuttu siellä Hämeenlinnantiellä, niin meillä on puoli tuntia aikaisemmin samalla kohdalla sattunut onnettomuus, yksi Triumph tuolla, ja sillä ei mennyt kuin jalka vähän huonoon kuntoon että silleen onnellinen tapahtuma, Berglund kertoo.

Tilastoihin vaikuttavat myös kasvanut moottoripyörien myynti, sekä motoristien kasvava keski-ikä.

Kauan aikaa sitten saadut moottoripyöräkortit eivät takaa moottoripyörän ajotaitoa. Näistä neljästätoista viikon aikana korjaukseen tuodusta onnettomuuspyörästä vain yksi on 18-vuotiaan omistama.

Liikenneturva suosittelee kaikille moottoripyöräilijöille ajotaitojen päivityskursseja.

- Kun liikenteessä ammatikseen olevat moottoripyöräpoliisit pitävät tarpeellisena joka ikinen kevät tämmöistä ajotaitojen muistiinpalautuskurssia niin eiköhän se ole sitten kaikille muillekin tarpeen, viestintäpäällikkö Kare Ojaniemi Liikenneturvasta kertoo.

Alkuvuoden synkkien tilastojen perusteella ensi kevään kursseilla luulisi nähtävän muitakin kuin poliiseja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.