FIA:n puheenjohtaja Mosley ylistää Grönholmia

Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Max Mosley kertoo olleensa pettynyt kuullessaan, että rallin MM-sarjaa johtava Marcus Grönholm lopettaa uransa tämän kauden jälkeen.

- Lajissa tarvitaan joku joka pistää Sébastien Loebille kampoihin ja Grönholm oli tietysti se joka sen pystyi tekemään, Mosley totesi MTV3:lle.

Hän ymmärtää kuitenkin täysin Grönholmin ratkaisun.

- Kun joku pääsee siihen pisteeseen että haluaa lopettaa, niin on tietysti hyvä että lopettaa, Mosley tuumi.

Irlannin MM-rallin avauserikoiskoetta Belfastissa seurannut Mosley luottaa siihen, että Loebille löytyy haastajia ensi kaudellakin.

- Grönholmin lopettaminen on lajille tietenkin suuri menetys. Yleensä käy kuitenkin niin, että joku nousee esiin ja ottaa väistyneen mestarin paikan. Toivottavasti kilpailukykyisiä autoja on enemmän, jotta kaikki hyvät kuskit saavat mahdollisuuden kisata, Mosley arvioi.

Mosley ei halunnut ottaa kantaa siihen, kumpi on hänen suosikkinsa maailmanmestariksi. Hän kuitenkin kehui avoimesti kahta maailman tämän hetken kovinta rallikuskia.

- Loeb ja Grönholm ovat olleet lajin promoottoreina uskomattomia. Heidän saavutuksistaan vuosien ajalta näkee, että he ovat omassa luokassaan suhteessa muihin kuskeihin. Viimeisten vuosien aikana on totuttu siihen, että jompikumpi heistä voittaa mestaruuden ja niin käy tietysti nytkin, Mosley totesi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat