Mainos

Moskovan kaappaus tuomittu laajalti

Yhdysvallat ja EU kiirehtivät torstaina tuomitsemaan tshetsheenien moskovalaisessa teatterissa tekemän panttivankikaappauksen.

Yhdysvallat on myös valmis auttamaan venäläisiä sopivalla tavalla tilanteen ratkaisemiseksi. -Mitkään syyt tai kansalliset pyrkimykset eivät oikeuta viattomien panttivankien ottamista. Tuomitsemme terrorismin sen kaikissa muodoissa, totesi Valkoisen talon tiedottaja Sean McCormack.

-Olemme aivan varmasti valmiit minkä tahansa tarvittavan avun tarjoamiseen, hän lisäsi.

Ulkoministeri Colin Powellin mukaan tilanne on "traaginen". -Toivon, että Venäjän viranomaiset pystyvät ratkaisemaan tilanteen rauhanomaisesti ilman kuolonuhreja, sanoi Powell. Myös EU tuomitsi panttivankien ottamisen. Lisäksi EU kiitteli venäläisviranomaisia rauhallisesta toiminnasta tilanteen ratkaisemiseksi.

EU:n puheenjohtajamaan Tanskan internetsivuilla kerrottiin, että EU tukee venäläisten yrityksiä rauhoittaa tilanne. EU myös vetosi tshetsheenikaappaajiin, että panttivangit vapautettaisiin heti.

Valkoinen talo ei torstaina osannut sanoa, onko panttivankien joukossa amerikkalaisia. Britannian mukaan heidän joukossaan on ainakin kolme brittiä. Saksan ulkoministeriö puolestaan kertoi, että panttivankien joukossa on kolme saksalaista.

Myös Israel ja palestiinalaisviranomaiset sanoivat torstaina tukevansa Venäjää panttivankitilanteen ratkaisemisessa. Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat ilmoitti tuomitsevansa ankarasti siviileihin kohdistuvan terrorismin. Israelin pääministeri Ariel Sharon puolestaan lupasi Venäjälle apua, jos he sitä tarvitsevat.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.