Moskeijan seinään kovasanainen islam-mainos – näin muslimijohtaja kommentoi

Helsingin muslimien puheenjohtaja Hamza Peltola painottaa, ettei mainoksella ole tarkoitus aiheuttaa pahaa mieltä kenellekään.

– Tempauksen tarkoitus saada ihmiset ottamaan selvää. Islamista puhutaan julkisuudessa paljon, mutta siitä, mihin me uskomme, ei sanota ikinä mitään, Peltola kertoo

Roihuvuoren moskeijan ulkoseinälle asetettiin viime viikolla mainos, jossa muun muassa sanotaan, että Jeesus oli muslimi ja että islam on ainut oikea uskonto.

Pahan mielen aiheuttamisen lisäksi puheenjohtaja myös kiistää sen, että tien toisella puolella oleva Roihuvuoren seurakunta ja kirkko olisivat olleet erityisesti kampanjan kohteena.

– Emme tietenkään ottanut kirkkoa kohteeksi. Tämä ei ole poliittinen kannanotto vaan uskonnollinen ulostulo.

Palautetta sataa

Siitä huolimatta juliste on aiheuttanut laajaa keskustelua tien molemmin puolin.

Roihuvuoren seurakunnan kirkkoherra Timo Pekka Kaskinen kommentoi MTV Uutisille perjantaina, että mainos aiheutti palautevyöryn myös hänelle.

– En halua tätä tapausta ylidramatisoida. Mutta nyt juliste on kiinnittänyt tavattomasti ihmisten huomiota ja olen itsekin saanut paljon sähköpostipalautetta ja vaatimusta siitä, että kirkko tähän reagoi. Vaikuttaa siltä, että suomalaisten mielestä meidän hyvän tapakulttuurin rajoja ei ihan noudateta, hän sanoi.

Osansa palautteesta on saanut myös Peltola. Eikä pelkästään positiivista osaa. Osan palautteesta voi Peltolan mukaan jättää aivan omaan arvoonsa.

– Kaikein paras oli sellainen palaute, jossa sanottiin, että emme olisi saaneet laittaa mainosta uskonnonvapauden takia. Kuulostaa aika ristiriitaiselta, Peltola naureskelee.

Keskustelu tärkeää

Sekä Kaskinen että Peltola peräänkuuluttavat keskustelun tärkeyttä. Toki keskustelua on käyty aiemminkin.

– Emme ole vielä tästä keskustelleet. Ehkä me voisimme olla tässä aloitteellisia, Peltola toteaa.

Siihen, jos Roihuvuoren seurakunta haluaisi laittaa omalle seinälleen vastaavan kristinuskoa puolustavan mainoksen, ei muslimiyhteisöllä olisi nokankoputtamista.

– Totta kai heillä on se vapaus ja oikeus. Jokainen saa ilmaista omaa uskoaan vapaasti, Peltola sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja