Mainos

Morsiuspuvun korutrendit

Yksilöllisyys ja erilaisuus ovat arvossaan - myös morsiuspuvuissa. Kuka sanoi, että morsiuspuvun pitää olla valkoinen? Tyylistään tarkka rohkea nykymorsian haluaa astella alttarille lempiväriinsä pukeutuneena, oli se sitten syvä viininpunainen tai vaikka musta. Rohkea morsiuspukuvalinta asettaa vaatimuksensa myös puvun koruille.

Kirsti Doukasin suunnittelemat oopperamaailmaan liittyvät korusarjat tarjoavat näyttävyyttä ja värien loistoa hyvinkin erityylisiin ja -värisiin morsiuspukuihin yhdistettäväksi.

Valtioneuvoston 100-vuotisjuhlaoopperaan suunnitelluissa Isän tyttö -koruissa hehkuvat hopeaan istutetut lämpimän ruskeat savukvartsit ja siniset topaasit, Suomen ja suomalaisuuden maanläheiset värit. Carmen-korujen syvänpunaiset granaatit ja Hoffmanin kertomukset -korujen räiskyvän punaiset lasireliefit taas viestittävät kypsästä, rohkeasta naiseudesta.

Romanttisella leikkimielellä varustettu morsian ei kursaile ottaessaan kaiken irti ainutlaatuisista satuhäistään. Hän pukeutuu rohkeasti keveään, vaaleanpunaiseen prinsessaunelmaan. Prinsessa-asun itseoikeutettuina koruina välkehtivät kultaseppä Kirsti Doukasin suunnittelemat herkät hopeiset Vanamo-korut, joiden hennon vaaleanpunaiset makeanveden helmet huokuvat Vanamon kukan sävyjä.

Morsiuspuvun ja sen korujen välisen vuorovaikutuksen voi rakentaa myös materiaalien pohjalta. Tekstiilitaiteilija Marja Sunan Lumikukka-korujen satiinimaiset, valoa taittavat hopeapinnat käyvät jännittävää dialogia morsiuspuvun kankaiden kanssa.

Käytännöllinen morsian valitsee morsiuspuvukseen linjakkaan iltapuvun, johon voi pukeutua myöhemminkin esimerkiksi cocktail-kutsuille. Tällainen loistelias ”shamppanjapuku” vaatii luonnollisesti myös loisteliaat korut.

Kirsti Doukasin Kalevala Korun 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi suunnittelemat valkokultaiset Pohjantähti-korut huokuvat Pohjolan pitkän talven tummaa mystiikkaa. Valkokultaan istutetut timantit tuovat mieleen pakkashangella säkenöivät jääkiteet tai öisellä taivaalla tuhansin valoin tuikkivat tähdet. Ylelliset Pohjantähti-korut kantavat hääpäivän muistoa ikuisesti - timanttien säihke ei himmene koskaan.

Teksti ja kuvat: Kalevala Koru

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.