Morsianten huolestuttava laihdutusvillitys: Letkuruokintaan ja kilot karisemaan!

Euroopasta Yhdysvaltoihin levinnyt häitään odottavat morsiamet villeiksi saanut uusi laihdutusmetodi, letkuruokintalaihdutus, on äärimmäisestä tehokkuudestaan huolimatta huolestuttava, eikä sovi kaikille. Millaisia varjopuolia liian nopeaan painonpudotukseen liittyy?

Floridalainen lääkäri Oliver Di Pietro on tuonut yhdysvaltoihin uuden morsiamia villitsevän painonpudotusmahdollisuuden, joka on tehokas, mutta aiheuttaa vastarintaa esimerkiksi ravintoterapeuttien keskuudessa. Alunperin Euroopassa suosiota kerännyt letkuruokintaan perustuva ketogeeninen K-E dieetiksi -kutsuttu menetelmä auttaa siihen sitoutuvia pudottamaan painoa nopeasti, jopa yhden koon verran kymmenessä päivässä tai noin kilon päivässä.

Nenän kautta elimistöön kuljetettu ruokintaletku syöttää elimistöön proteiinista, rasvasta ja vedestä muodostuvaa ravintoseosta. Seos sisältää 800 kilokaloria ja sen nauttimisella saa elimistön niin kutsuttuun

Dieetille ryhtyvät joutuvat pitämään kymmenen päivän ajan ravintoletkua nenässään ja kantamaan ravintoseosta sisältävää pussia mukanaan. Laihdutustapa on osoittautunut erityisen suosituksi häitään odottavien morsiamien keskuudessa: he haluavat karistaa kiloja – ja nopeasti.

Letkuruokinta laihdutuksessa herättää vastarintaa

Di Pietro mainostaa, ettei dieetin avulla painoa pudottavat tunne laisinkaan nälkää, mutta sillä on kauniista puheista huolimatta myös varjopuolensa: sen avulla laihduttavien hengitys haisee, he kärsivät ummetuksesta, tuntevat olonsa uupuneiksi ja saattavat kärsiä munuaisongelmista. Muun muassa ravintoterapeutti Suzy Weems on tuonut esille mielipiteensä siitä, että tällaisella dieetillä saattaa olla kauaskantoisia negatiivisia vaikutuksia terveyteen.

– Tuntuu epäloogiselta ryhtyä tällaiselle dieetille hääpäiväänsä varten, kun morsiamilla on normaalisti tarpeeksi aikaa pudottaa painoaan terveinkin menetelmin ennen häitään. , Weems muistuttaa.

Alunperin letkuruokinnan avulla laihduttaminen otettiin käyttöön Italiassa, jossa sen avulla selvästi ylipainoiset karistivat merkittävän määrän kilojaan, eivätkä morsiamet mekkokokoaan.


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja