Mörköhelle saapuu sittenkin! Ensi viikolla jopa 30 asteen lukemia

Perjantaista on tulossa sateinen. Ensi viikolla Suomeen saapuu lämmintä ilmamassaa, joka nostaa lämpötilat hellelukemiin.

Lännestä saapuva voimakas matalapaine kastelee koko maan perjantaina. Tuulet saattavat voimistua myrskylukemiin merellä.

– Myrskyt ovat melko harvinaisia tähän aikaan vuodesta. Edes joka vuosi ei satu touko–kesäkuussa myrskyjä kohdalle, MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela kertoo.

Jokelan mukaan myrskyt voivat katkoa oksia ja jopa kaataa puita.

Lauantaiksi enimmät sateet väistyvä Lappia lukuun ottamatta.

– Lakkiaispäivä on ainakin aluksi Etelä- ja Keski-Suomessa poutainen. Kovinkaan lämpimiä lukemia ei ole luvassa, mutta 15 asteen päällä ollaan, Jokela sanoo.

Mörköhelle tietää ukkosia

Ensi viikolle luvatut ”mörköhelteet” näyttävät toeutuvan. Viikon puolivälin jälkeen jopa 30 asteen lukemat ovat mahdollisia etelässä.

– Möröt voivat tässä yhteydessä tarkoittaa ukkosia. Jossain vaiheessa viikkoa voi esiintyä rajujakin sade- ja ukkoskuuroja, Jokela kertoo.

Jokelan mukaan sateet saattavat vesittää kuumimpien hellelukemien toteutumisen. Auringon paistaessa lämpötilat nousevat kuitenkin koko maassa hyvin lämpimiksi. Kosteuden takia lämpötilat voivat tuntua paikoin tukalilta.

Lue myös:

    Uusimmat