Mörköhelle uhattuna! Lämpö saapuu ensi viikolla, mutta synkät pilvet vaanivat: "Tilanne on hyvin ukkosherkkä"

2:19

Lämpö on pian palaamassa kunnolla Suomeen. Ensi viikon tiistai näyttää todennäköiseltä hellepäivältä.

– Kesälaitumille suuntaaville minulla on hyviä uutisia: ensi viikolla Suomeen näyttää virtaavan jopa helteisen lämmintä ilmaa, kirjoittaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas Forecan nettisivujen blogissaan.

MTV Uutisten meteorologi Pekka Poudan mukaan koulujen päättäjäispäivää juhlitaan suurelta osin poutaisessa säässä.

– Siinä käy niin, että Venäjän puolelle vahvistuu korkeapaine. Se nostaisi ensi viikolla etelästä lämmintä ilmaa, meteorologi sanoo.

– Todennäköisimmin tiistaina voisi olla mahdollisuus esimerkiksi Etelä-Suomen sisämaassa ja Itä-Suomessa jopa hellelukemiin.

Ukkoset uhkaavat

Tilanne on kuitenkin hyvin ukkosherkkä.

– Se on kosteaa ilmaa, jossa saattaa olla ukkosia päällä. Kun miettii eteenpäin, sateen riski on vielä alkuviikosta lähes päivittäin, Pouta kertoo.

– Mutta mitä pidemmälle mennään ensi viikolla, sitä enemmän Suomen ylle näyttäisi vahvistuvan jonkinlainen korkeapaine ja sateen todennäköisyys vähenee.

Eli eilen uutisoitu mörköhelle näyttää saapuvan ainakin jossain muodossa?

– Kyllä siinä näyttää olevan yksi tällainen lämmin kieleke, joka ajoittuisi tiistain seutuville. Siinä voisi olla ensimmäinen helteen mahdollisuus. Sen jälkeen pitää odotella vähän pidempään, Pouta sanoo.

Mäntykannas vahvistaa, että Suomeen alkaa virrata etelästä lämmintä ja kosteaa ilmaa, mutta lämpimässä ilmassa kulkee myös sateita ja ukkosia etelästä kohti pohjoista.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja