Mörkö-hitin tekijä on saanut jo festareilta yhteydenottoja ja lupaa ilmiölle jatkoa – "Sen jälkeen kappale alkoi elää omaa elämää"

Löikö Mörkö sisään? – DJ ILG kertoo kisahitiksi nousseen biisin taustoista 6:25
Mörkö-hitin tekijä kertoo kappaleen taustoista ja tulevaisuuden suunnitelmista.

Leijonien maailmanmestaruuden tunnussäveleksi nousi kapteeni Marko Anttilasta tehty kappale Löikö Mörkö sisään? Kisahitiksi nousseen biisin taustalta löytyvä DJ ILG, oikealta nimeltään Olli Hartonen, kertoo kappaleen syntyneen Ruotsi-ottelun jälkeen.

– Torstaina oli matsi ja perjantaina istuin keikkabussissa, kun ajattelin bändin porukan ja oman lähipiirin hassutteluksi tehdä tällaisen pienen Mörkö-biisin. Sen jälkeen kappale alkoi elää omaa elämää, Hartonen sanoo Huomenta Suomen haastattelussa.

Vuosia päätoimisena muusikkona toiminut ja Arttu Wiskarin bändissä mukana oleva Hartonen kertoo, ettei lainkaan ajatellut kappaleesta nousevan minkäänlaista numeroa.

Urheiluaiheisia kappaleita ei Hartosen kynästä ollut aiemmin syntynyt.

Kappaleen suosio räjähti Hartosen mukaan käsiin, kun Wiskari oli kysynyt Hartoselta lupaa jakaa kappaletta nettiin. Artisti myöntyi ja ilmiö syntyi.

DJ ILG teki välittömästi sopimuksen Wiskarin levy-yhtiön Mökkitie Recordsin kanssa ja kappale oli maanantaina Suomessa musiikin suoratoistopalvelu Spotifyn toiseksi kuunnelluin kappale.

Jatkoa on Hartosen mukaan luvassa esimerkiksi kesän festarikeikkojen luvassa.

Hittikisabiisin aineksetkin alkavat olla Hartoselle selkeät.

– Yksinkertainen hokema mieluiten Antero Mertarannan suusta ja riittävän lyhyt, että ihmiset jaksavat kuunnella loppuun, Hartonen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat