Mainos

Leijonien valmentaja nosti taustanaisen arvon esiin – oli mukana jo vuoden 1988 ensimmäisissä mitalijuhlissa: ”Sun pitäisi haastatella Sannia ennen mua”

3:13
Videolla Sanna Hultin ja Mikko Mannerin haastattelu Leijonien kultabussin kyydistä.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen maailmanmestaruus on Leijonien joukkueen lisäksi suuri juhlan hetki isolle joukolle Jääkiekkoliiton henkilökuntaa. Yksi heistä on Sanna Hult, joka oli jo vuoden 1988 Calgaryn olympiahopearyhmän taustavoimissa.

Liitossa A-maajoukkue- ja koulutussihteerinä työskentelevä Hult matkasi maanantaina Leijonien mukana Kaisaniemen kansanjuhlaan, jossa 40 000 ihmistä oli vastaanottamassa Suomen kiekkohistorian kolmansia aikuisten maailmanmestareita.

Leijonien apuvalmentaja Mikko Manner nosti Hultin esiin taustalla vaikuttavista tekijöistä.

– Sanni tuossa sun takana, pitkän linjan uskomattomia ihmisiä Jääkiekkoliitosta löytyy, ja näillehän nämä tarinat syntyvät ja kulminoivat tämmöisiin ihmisiin, Manner sanoi bussin kyydissä MTV Urheilun Jani Uotilalle.

– Sun pitäisi haastatella ennen mua paljon Sannia, jos vetäisit arvojärjestyksessä. Mä olen siellä pohjalla, Sanni on siellä huipulla, Manner ylisti.

”Yhä 30 vuoden jälkeen niin siistiä”

Sanna Hult on tuttu näky muun muassa tulevaisuuden maajoukkuetähtiä koulivalta Pohjola-leiriltä. Hänen maajoukkueuransa alkoi jo 31 vuotta sitten.

– Ihan ensimmäinen juttu, jossa olin mukana, oli vuonna 1988 Calgaryn olympialaiset. Olin siellä Suomen joukkueen yhdyshenkilö, vaparina. Ja sieltä tuli se ensimmäinen mitali. Sitten aloitin Jääkiekkoliitossa 1989 ja sen jälkeen niitä mitaleita on sitten tullutkin, Hult sanoo.

– Ja yhä edelleen 30 vuoden jälkeen tää on niin siistiä, niin ihanaa. Ei tätä tahdo oikein todeksi ymmärtää.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja