Montrealin suomalaiset väkevästi esillä – Lehkonen, Armia, Kotkaniemi ja Niemi pisteille

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Montreal Canadiensin harjoitusleirillä on vilissyt suomalaisia, jotka olivat näyttävästi esillä, kun Canadiens kaatoi harjoitusottelussa Toronto Maple Leafsin lukemin 5-1.

Ylälaidan videolla maanantai-illan Tulosruutu.

Kesän aikana maalivahti Antti Niemi ja hyökkääjä Artturi Lehkonen ovat saaneet seuraa Winnipeg Jetsistä Montrealiin vaihtaneesta laitahyökkääjästä Joel Armiasta sekä seuran kesän ykkösvarauksesta, keskushyökkääjästä Jesperi Kotkaniemestä.

Yön harjoitusottelussa kaikki neljä pääsivät tehopisteille.

Nelikosta Lehkonen osui kahdesti (2+0). Armia keräsi Lehkosen tapaan kaksi tehopistettä (0+2). Kotkaniemelle ja Niemelle merkattiin molemmille yksi syöttöpiste.

Lehkonen, Kotkaniemi ja Armia nähtiin samassa ketjussa ylivoiman puolella. Tasakentällisin suomalaiset jaoteltiin kahteen kärkiketjuun. Maalilla Niemi pelasi koko ottelun, torjuen yhteensä 29 kertaa.

Suomalaisista Lehkoselle ja Armialle ollaan kaavailemassa isoa roolia Canadiensin hyökkäyksestä. 18-vuotiaan Kotkaniemen tulevan kauden osoite on ollut vielä arvoitus, sillä hänen kohdalla on väläytelty myös mahdollisuutta, jossa hän palaisi kauden ajaksi lainalle SM-liigaan.

Uusi NHL-kausi käynnistyy 3. lokakuuta. Tuolloin Canadiens kohtaa vierasottelussa Maple Leafsin. 

Lue myös:

    Uusimmat