Monisatametrinen panssarivaunuletka tallentui kameraan Suomessa – kansainvälinen media uutisoi virheellisesti kaluston liikkuvan itärajalle

Puolustusvoimien massiivinen panssarivaunuletka tallentui kameraan – Kansainvälinen media väittää videon olevan itärajalta, mutta tästä yksityiskohdasta ei voi erehtyä 2:52
Katso videolta miltä näytti, kun massiivinen panssarivaunukolonna kulki Tampereen halki.

Pitkä sotilasjuna ihmetytti viikonloppuna Tampereella. Myös kansainvälinen media on tarttunut aiheeseen.

Tamperelaiset ihmettelivät viikonloppuna, kun kaupungin läpi kulki pitkä panssarivaunujen letka. Rautatietä kulki sotilasjuna, jonka maksimitta voi olla jopa 300 metriä.

Tamperelainen Tim Ollikainen oli saanut vihiä junan kulkemisesta. Hän tarttui kameraan, ja lähti rautatienvarteen odottamaan.

– Se oli hyvin vaikuttava näky. Suuren kalustomäärän näkeminen toi uskottavuutta maanpuolustukseemme, Ollikainen kertoo.

Katso Ollikaisen kuvaama video yläpuolelta.

Kaluston siirto liittyy Arrow 22 -harjoitukseen

Sotilaskaluston siirtäminen liittyy puolustusvoimien Arrow 22 -sotaharjoitukseen Pohjankankaan Niinisalossa ja Säkylässä.

Everstiluutnantti Kalle Laurila kertoo MTV Uutisille, että Puolustusvoimat siirsi harjoitukseen runsaasti sotakalustoa sunnuntain ja maanantain välisenä aikana. 

– Kyseessä oli normaali sotilasjuna, jossa raskaskalustoa siirretään harjoitusalueelle. Pyöräosastoja siirtyi samalla moottorimarssein alueelle, Laurila kertoo.

Videolla näkyy panssarivaunuja Tampereella – Reuters uutisoi virheellisesti Suomen siirtävän kalustoa itärajalle 2:26

Reuters uutisoi Suomen siirtävän sadat panssarivaunut kohti itärajaa. MTV Uutiset Live kertoo, miksi väite ei pidä alkuunkaan paikkaansa.

Reuters: Suomi siirtää joukkoja itärajalle

Toimenpide on kerännyt myös kansainvälistä huomiota – tosin väärillä tiedoilla kaluston määränpäästä.

Esimerkiksi uutistoimisto Reuters välittää kuvamateriaalia letkasta Connect-videopalvelussaan otsikolla Finland transfers military equipment to eastern border (Suomi siirtää sotilaskalustoa itärajalleen). Reuters tosin mainitsee videon yhteydessä, että materiaali ei ole alun perin sen omaa, eikä vastaa videon tietojen tarkkuudesta.

Väite leviää myös erinäisissä verkkolehdissä ja sosiaalisessa mediassa.

Everstiluutnantti Laurilan mukaan tieto on täysin virheellinen.

– Tämä ei pidä paikkaansa. Kyseessä on ihan normaalia harjoitustoimintaa ja kaluston siirtoa. Tulemme kaluston kanssa länteen ja kun sieltä palataan, joukko liikkuu itään eri varuskuntiin, Laurila selventää.

Videolta on nähtävissä, kuinka sotilasjunan taustalla näkyy Tampereen tunnettu maamerkki Näsinneula.

Puolustusvoimat harjoittelee Pohjankankaan Niinisalossa ja Säkylässä Arrow 22 -harjoituksen merkeissä 13. toukokuuta asti.

Lue myös:

    Uusimmat