Mainos

Monikkoperheet: Kaksosten isälle kaksinkertainen isyysvapaa

Monikkoperheiden mukaan monikkolapsen isän isyysvapaan pituus tulisi määräytyä kerralla syntyvien lasten lukumäärän mukaan.

Osa suomalaisista lapsista on yhä vailla oikeutta isän isyysvapaaseen. Nykyinen laki syrjii perheitä, joille syntyy kerralla useampi kuin yksi lapsi. Näissä perheissä lasten isä saa isyysvapaata vain yhdestä lapsesta, huomauttavat Suomen Monikkoperheet ry ja Suomen Kolmosperheet ry.

Yhdistykset muistuttavat, että Suomen perustuslain ja YK:n lapsen oikeuksien julistuksen mukaan lapsia on kohdeltava yksilöinä tasa-arvoisesti.

Eduskunta käsittelee parhaillaan hallituksen esittämää perhevapaapakettia, jossa monikkoperheiden lasten oikeuteen ei ole luvassa korjausta.

Monikkoperheet esittävät eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnalle, että monikkolapsen isän isyysvapaan pituus pitäisi määräytyä kerralla syntyvien lasten lukumäärän mukaan.

Kaksosia syntyy Suomessa vuosittain noin 850 paria. Kolmosia syntyy noin kymmenen kertaa vuodessa. Neloset ovat syntyneet viimeksi vuonna 1994.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.