Moni huolestui puhelimeen tulleesta viestistä, joka kertoi korona-altistumisesta – tältä näyttää Koronavilkun oikea ilmoitus altistumisesta

3:08
Saitko viestin mahdollisesta altistumisesta? Tältä näyttää Koronavilkun oikea ilmoitus.

Aiheeton ilmoitus korona-altistumisesta on aiheuttanut huolta suomalaisissa. Asiaan on tehty muutoksia.

Torstaina moni saattoi hämmästyä, kun puhelimen näytölle ilmestyi viesti mahdollisesta altistumisesta koronavirukselle. Kyse oli iPhone-kännykän viikkoraportista, jonka ilmoitus ei automaattisesti tarkoita todellista altistumista.

Vaikka puhelin olisi ilmoittanut viikkoraportissa mahdollisesta altistumisesta, se ei välttämättä tarkoita, että ihminen todella olisi altistunut virukselle, sillä kriteerit Koronavilkun lähettämälle ilmoitukselle eivät ole täyttyneet.

Miksi iPhone ilmoittaa mahdollisesta altistumisesta, vaikka Koronavilkku ei siitä kerro? Lue lisää täältä: Saitko puhelimeesi ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta koronalle? Sovelluksen kehittäjä kertoo MTV:lle, miksi ei ole syytä huoleen

MTV kertoi jo torstaina, että asiaan on tulossa muutos. iPhonen uudessa 13.7-päivityksessä raportti on muutettu ilmestymään kuukausittain ja sen sanamuotoja on muutettu neutraalimmiksi.

Torstaisesta viikkoraportin ilmoituksesta ei siis tarvitse olla huolissaan, sanoo THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho. Koronavilkku-sovelluksesta kannattaa kuitenkin varmistaa, että mahdollista altistumista ei ole tapahtunut.

Katso artikkelin videolta, miltä Koronavilkku näyttää, kun se ilmoittaa mahdollisesta altistumisesta ja miten sen jälkeen pitää toimia.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja