Monacon F1-voitolla yhä erityinen arvo Kimi Räikköselle – radan vaikeus herättää kunnioitusta

Kimi Räikköselle formula ykkösten legendaarisen Monacon GP:n voitto osui kohdalle vuonna 2005. Ferrarilla hän ei ole sen sijaan ikinä juhlinut voittoa ruhtinaskunnassa.

MAINOS

Monacon F1-viikonloppu
C Morella!

Torstai: Harjoitukset klo 11.55 ja 15.55
Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Monacon GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Formula ykköset levenivät viime kaudella takarenkaiden kohdalla noin 20 sentillä, mikä on Monacon kaltaisella kapealla katuradalla valtava harppaus. Täksi kaudeksi rengasvalmistaja Pirelli tuo kisaan ensimmäistä kertaa uudet hyperpehmeät renkaat, joilla voidaan odottaa jopa kaikkien aikojen rataennätystä.

Ferrarin Kimi Räikkösen mukaan Monacon torstaiharjoituksiin ei voi lähteä samalla mentaliteetilla kuin isoin turva-aluein varustetuilla moottoriradoilla.

– On se aika paljon erilaista täällä. Totta kai, jos normaaliradalla menee leveäksi tai pyörähtää, niin se on vain yksi menetetty kierros, mutta täällä se on yleensä sitten treenit siinä. Aika suurella todennäköisyydellä kolahtaa sitten johonkin seinään, Räikkönen kertoo C Morelle.

Vuoden 2005 Monacon GP:n voitto oli Räikköselle ikimuistoinen kokemus. Hän myöntää, että vaikka kaikki voitot ovat arvokkaita, Monacolla erityinen merkitys kokeneelle kisakuskille.

– Kai sillä on jonkunnäköinen. Ehkä se on enemmän sitä, että tämä on aika hankala paikka ratana saada hyviä kierroksia ja pysyä ongelmista erossa.

– Totta kai ihmiset arvostavat enemmän Monacon voittoja kuin esimerkiksi Barcelonan voittoja, Räikkönen pohtii.

Räikkönen oli vuosi sitten lähimpänä seuraavaa Ferrari-voittoa kuin koskaan tiimiin palattuaan, mutta menetti sen täpärästi tallikaverilleen Sebastian Vettelille. Hän naurahtaa kysyttäessä nälästä uutta Monacon voittoa kohtaan.

– No ihan yhtä paljon kuin muuallakin. Niin kuin sanoin, niin tämä on hankala kisa, ja vaikka tekisi itse kaiken oikein, siellä voi tulla jotain kierroksella ohitettavia pyörähtämään eteesi. Sitä on nähty monena vuonna, ettei se ole ratkaistu ennen kuin ruutulipulla ollaan.

Lue myös:

    Uusimmat