Lewis Hamilton jätti kohteliaisuudet sikseen: latasi tylyä tekstiä Monacosta – "Sen täytyy muuttua"

F1-kuljettaja toisensa jälkeen sai keskiviikkona vastata tuttuakin tutumpaan kysymykseen: miltä tuntuu palata Monacoon? Monet kuljettajat lausuivat kisakalenterin legendaarisimmasta kisasta tutut kohteliaisuudet, mutta Lewis Hamilton oli toista maata.

Hamilton on saavuttanut Monacossa kolme GP-voittoa – niistä viimeisimmän kaksi vuotta sitten, kun ykköset edellisen kerran kilpailivat piskuisen ruhtinaskunnan kaduilla.

7-kertaisen maailmanmestarin lausunnoista käy kuitenkin ilmi, että rata on kaikkea muuta kuin hänen suosikkinsa.

– Täällä on hauskaa ajaa yksi kierros. On aina suuri järkytys, kun lähtee radalle ja näkee, miten nopeasti maisemat vilistävät. Tämä ei kuitenkaan ole hyvä rata kilpailemiseen. Kyse on vain aika-ajoista. Se, mihin sijoitut aika-ajoissa, on yleensä se, missä olet myös kisan jälkeen.

Jos kaksi viikkoa sitten ajetun Espanjan GP:n näyttämöllä, Katalonian moottoriradalla on vaikea ohittaa, Monacossa se on vielä vaikeampaa – lähestulkoon mahdotonta.

– Tätä rataa ei edes voisi laittaa sille listalle, jossa luetellaan vaikeimpia ohituspaikkoja. On erittäin epätodennäköistä, että saa ohituspaikan, enkä usko, että fanit tykkäävät sellaisesta, Hamilton sanoi Pitpass-sivuston mukaan.

Olivier Panis voitti Monacon sadekisan vuonna 1996 lähdettyään matkaan 14. lähtöruudusta, mutta tämän jälkeen voitto on mennyt 23 kertaa peräjälkeen kuljettajalle, joka on lähtenyt kolmesta ensimmäisestä lähtöruudusta.

– Nyt meillä on paljon aiempaa suuremmat ja nopeammat autot, ohituksen mahdollisuus kisassa on nolla. Sen täytyy muuttua. Kisaformaatti on ollut jo vuosien ajan samanlainen. Tämä on yhden pysähdyksen kisa näillä pitkillä stinteillä, joita pystymme ajamaan, Hamilton sanoi.

– Tämä on paras näyttämö, kaunein paikka, jossa ajamme, mutta tämä ei koskaan ole jännittävää. En tiedä, mikä ratkaisu olisi, mutta toivottavasti kisat olisivat tulevaisuudessa jännittävämpiä.

Lue myös:

    Uusimmat