Mainos

Mobutu kieltäytyy eroamasta

Zairen presidentti Mobutu Sese Seko kieltäytyi tänään eroamasta kuten kapinalliset olivat vaatineet. Mobutu sanoi, ettei hänellä ole mitään aikeita lähteä maanpakoon.

Aiemmin tänään kapinalliset ilmoittivat, että presidentti Mobutulla on vielä vuorokausi aikaa erota tai lähteä maanpakoon ennen kuin kapinalliset aloittavat hyökkäyksensä uudelleen.

Mobutu sanoi Kinshasassa, että hän saattaisi keskustella kapinallisten johtajan Laurent Kabilan kanssa, jos tämä pyytäisi kohteliaasti keskustelua.

Myös länsimaiden suositukset eroamisesta Mobutu torjui sanomalla, että länsimaat aseistavat Kabilaa kuparin, koboltin, kullan ja timanttien tähden.
-Ei siksi, että he pitäisivät Zairesta, hän sanoi.

Sissien radion mukaan kapinalliset ovat enää 300 kilometrin päässä maan pääkaupungista Kinshasasta. Radio kertoi myös Etelä-Afrikan varapresidentin Thabo Mbekin sanoneen, että Mobutu voi saada turvapaikan Etelä-Afrikasta.

-Mobutulla on (kapinallisten) äärimmäisen jalomielisyyden ansiosta 24 tuntia aikaa. Hänellä on vain kaksi vaihtoehtoa: erota tai lähteä maasta, radiossa sanottiin.

Kabila julisti torstaina kolme päivää kestävän tauon taisteluihin pyrkimyksenä painostaa presidentti Mobutu eroamaan. Tätä ennen kapinalliset olivat saaneet vallattua maan toiseksi suurimman kaupungin Lubumbashin.
(STT-Reuter)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.