Craig Breenin menettänyt Hyundai kuvaili traagisten tapahtumien kulkua – turmahetkellä vallitsivat vaikeat ajo-olosuhteet

Kuljettajansa Craig Breenin traagisessa rallionnettomuudessa huhtikuun 13. päivä menettänyt Hyundai julkaisi keskiviikkona tiedotteen, jossa se kuvaili turmaa tarkemmin sekä siihen johtaneita olosuhteita.

Onnettomuus tapahtui Kroatian MM-rallia edeltävissä testeissä, joissa ajo-olosuhteet olivat turman hetkellä tallin mukaan liukkaat. Auto syöksyi ulos tieltä "verrattain alhaisessa nopeudessa" ja osui puiseen aitaan.

Aidan paalu tunkeutui sisään ikkunasta kuskin oven puolelta. Testit keskeytettiin välittömästi ja lääkintähenkilökunta oli nopeasti paikalla.

Breen kuljetettiin pätkältä sairaalaan, mutta arvion mukaan menehtyi turmassa välittömästi.

Jo aiemmin talli oli kertonut kartturi James Fultonin säilyneen turmasta vahingoitta.

Hyundai tutkii onnettomuutta yhdessä kansainvälisen autoliitto FIAn kanssa. Autossa tai sen renkaissa ja turvavarusteissa ei ole toistaiseksi havaittu mitään turman aiheuttajaksi sopivaa. Myös paikallinen poliisi suoritti turmapaikalla tutkinnan.

Talli kertoi sen sidosryhmien sekä Breenin perheen ja ystävien toivoneen Hyundain osallistumista kisaviikonloppuun edesmenneen kuljettajan kilpailijahengen kunnioittamiseksi.

Hyundai osallistuu Kroatian MM-ralliin kahdella autolla, joita koristavat Breenin muistoa, tämän irlantilaisia juuria ja ralliyhteisöä kunnioittavat värit.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat