MM-kultaleijonan jäätävä oivallus säväytti – Jukka Rautakorpi ei täysin iloinnut

Liigan kauden ensimmäinen Tampereen paikallispeli päättyi perjantaina Tapparan juhliin. Maali-iloittelussa loppulukemat merkattiin kirvesrinnoille 5-4.

Ilves haastoi loppuunmyydyn katsomon kannustaessa tosissaan Tapparan, joka on ottanut SM-mitalin seitsemän kertaa peräkkäin.

– Tuli lipsumista ja muutakin, mutta voitettiin. Ja se on pääasia. Menetimme vähän liikaa otetta pelin aikana, sanoi Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi, joka ei ollut täysin tyytyväinen voiton jälkeen.

Tappara menetti ottelussa kolme kertaa kahden maalin johtoaseman, mutta lopulta Anton Levtchi teki joukkueelle 5–4-voittomaalin vajaat viisi minuuttia ennen loppua.

Osumassa kevään MM-kultaleijona Niko Ojamäki antoi nerokkaan syötön vapaana olleelle Levtchille.

– Pääsin laukomaan tyhjiin. Jää oli huono ja maali tyhjä, en edes harkinnut enää syöttämistä, sanoi syöttökoneena tunnettu Levtchi.

Ilveksen antisankarina toimi Teemu Lepaus. Hän epäonnistui kolmannessa erässä rangaistuslaukauksessa ja otti kohtalokkaan kampitusjäähyn hyökkäyspäässä.

Levtchin voittomaali syntyi Lepauksen päästyä hetkeä ennen jäähypenkiltä.

Liigassa hyville sijoille povatulle Ilvekselle voi ennustaa hyvää kautta. Tulokaspuolustaja Lassi Thomson laukoi kaksi maalia. Myös Tapparan SaiPasta värväämä Tyler Morley onnistui kahdesti maalinteossa.