MM-kultaleijona palaa KalPaan – "Valtava lisä meidän hyökkäyspeliin"

3:39
Videolla tiistain Uutisaamun NHL-raportti.

Jääkiekon SM-liigassa pelaava KalPa on tiedottanut, että kevään 2019 maailmanmestari Eetu Luostarinen palaa seuraan marraskuun loppuun asti ulottuvalla lainasopimuksella.

21-vuotias Luostarinen on Florida Panthersin sopimuspelaaja.

– Oli tietysti selvää, että meitä kiinnostaa aina huippupelaajat. Nyt oli mahdollisuus saada yksi todellinen huipputekijä meille ja siihen mahdollisuuteen tartuttiin. Asiat etenivät jouhevasti maaliin ja Eetu on valtava lisä meidän hyökkäyspeliin, kokonaisvaltaista pelaamista unohtamatta. Hän on maailmanmestari ja aivan NHL-kokoonpanoon murtautumisen kynnyksellä, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine kertoo seuran tiedotteessa.

Luostarisen viime kausi oli pelaajan ensimmäinen Pohjois-Amerikassa. Hän teki 49 AHL-ottelussa tehot 8+17. Hän edusti ensin Carolina Hurricanesia, josta hänen oikeutensa kaupattiin Floridaan. Luostarinen ehti tehdä NHL-debyyttinsä Carolinan paidassa pelaten ylhäällä kaikkiaan kahdeksan ottelua tehoin 0+1.

– Ei tarvinnut pitkään miettiä, kun kuulin mahdollisuudesta päästä pukemaan KalPa-paita päälle, Luostarinen kuvaili tiedotteessa tunnelmiaan.

– Toivottavasti pystyn auttamaan joukkuetta parhaani mukaan, pelaamalla hyvällä asenteella kovaa molempiin suuntiin. Tuon osaamista myös yli- ja alivoimapelaamiseen. Viimeisimmästä pelistä on kulunut jo yli puoli vuotta, joten odotan aika innolla että päästään taas pelaamaan. Toivottavasti Liiga starttaa kuten on suunniteltu.

Uuden NHL-kauden on tarkoitus käynnistyä joulukuussa 2020.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja